A Magyarországon, Szlovákián, Lengyelországon, Litvánián, Lettországon, Észtországon, Finnországon, Svédországon és Norvégián át egészen az Északi-fokig tartó versenyen minden egység sikeresen célba ért, és meghódította a kontinens legészakibb pontján található Északi-fokot.
A versenyen részt vett Turóczi Gábor „Extrém Szakács” is, aki az ötfős „Ták Mozsno” csapattal együtt elkészítette a XI. Paprikás Csirkét a magyar kultúra tiszteletére. Az étel az éjjeli napsütésben szikrázott Európa „csúcsán”.
Az Extrém Szakács emellett paprikás krumplit is főzött a svéd-finn határon, valamint fine dining stílusú rénszarvas-carpaccio elkészítésére is sor került barna mártással, vörösáfonya lekvárral és poláris kenyértallérral.
Az ismerkedés a helyi konyhákkal folytatódott: az Extrém Szakács a sós-medvecukor fagylaltot, jávorszarvas fasírtot, rénszarvas parizert mocsári hamvas szederrel, uborkás-mártásos sült virslit, csokis mustárt és a „muikku” névre hallgató oului sült tavi apróhalat is megkóstolta. „A skandináv és a finn konyha kiváló, finom ételekből és kiváló minőségű alapanyagokból áll, csak sajnos erről nagyon kevesen tudnak. Örülnék, ha hozzám hasonlóan valaki rénszarvas pörköltet készítene a világban, s ha Magyarországra érne, biztosan ott lennék egy kóstolásra” – mondta el Turóczi Gábor. „Örülök, hogy újabb gasztronómiai akciónk is sikeres volt” – tette hozzá.