A keleti ízek szerelmeseinek legújabb törzshelye, amely nevét a Bekaa folyó völgyében fekvő libanoni városról kapta (és amely nevet Csontváry Kosztka Tivadar monumentális festménye is viseli) Budapest szívében várja majd vendégeit.
A levantei konyha színe-javát felvonultató étterem a halal eljárással készülő, hagyományos receptek, friss és legkiválóbb minőségi alapanyagok mellett a kifogástalan kiszolgálásra helyezi a hangsúlyt.
A keleties hangulatú étteremben a helyszínen frissen készülő lepénykenyér, utánozhatatlan arab fogások és folyamatosan változó napi ajánlatok várják majd a vendégeket a hét minden napján. Az étlapon a megunhatatlan mezzéken és színes salátákon kívül olyan különlegességek sorakoznak, mint a Harira, a fűszeres bárányleves, a frissen sült grillhúsok, halételek, a rózsavízzel ízesített libanoni tejpuding vagy az „Um Ali”, az egyiptomi kalácspuding.
Az étterem főszakácsa – akinek szenvedélye az autentikus arab konyha – a garancia arra, hogy az idelátogatóknak olyan kulináris élményben lesz részük, mintha egy közel-keleti utazáson vennének részt.
„Az étterem nyitásával az a célunk, hogy vendégeink megízlelhessék a Közel-Kelet legizgalmasabbnak ítélt konyháját, amely egy csepp mediterrán és török beütéssel különleges fűszerezésű ételeket kínál; mindezt autentikus környezetben és hamisítatlan arab vendégszeretettel” – mondta Blandl Judit, a Mellow Mood csoport általános igazgatója.
„A budapestiek és az ide látogató külföldiek körében szintén van igény az újításokra. A Buddha-Bar étterem már ezelőtt is a keleti ételek széles választékával sok ember kedvencévé vált, egy eredeti libanoni étterem pedig csak tovább bővíti majd a Klotild Palota utánozhatatlan ízkavalkádját” – tette hozzá Fazekas Tamás, a Buddha-Bar Hotel igazgatója.
A Baalbek hangulatos téli teraszával, ahol a számos shisha válogatás mellett a tradicionális arab teaszertartás is kipróbálható, kétségtelenül új, különleges színfolt lesz a budapesti éttermek palettáján.