Ennek érdekében immár második alkalommal adták ki például a Balatoni Gasztrotérképet. Ezúttal a Káli-medence–Badacsony–Tapolca– Szigliget–Vonyarcvashegy–Keszthely– Hévíz–Sümeg–Somló-tengely legjobb vendéglátósai fogtak össze azért, hogy a korábbi csopaki régió tapasztalatai alapján, őket követve ők is bebizonyítsák: van élet a Balatonnál a főszezon előtt és után. A térképeknek folytatása is várható: már nagyban készül a tavaszi–nyári verzió, amely angol nyelven is megjelenik, és hamarosan további régiókkal bővül a paletta.
Gyönyörű január végi napsütésben debütált a Balatoni Gasztrotérkép második kiadása, a térképet a vonyarcvashegyi Zenit Hotelben mutatták be a házigazdák, ahol a Káli-medence–Badacsony–Tapolca– Szigliget–Vonyarcvashegy–Keszthely– Hévíz–Sümeg–Somló legjobb tizenkilenc, minőségi vendéglátást nyújtó, télen is nyitva tartó étterme és borászata mutatkozott be. A részt vevő vendéglátósok kiemelten fontosnak tartják a minőséget, az összefogás erejét és a Balaton mint egész éves úti cél népszerűsítését.
A térképen szerepel a nyitvatartási idő, az elérhetőségek és egy rövid leírás minden résztvevőről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, panoráma, borospince, valamint hogy kutyabarát-e az adott hely.