Vincent Villanis, a Bamboo Beverages CBO-ja (chief bamboo officer – bambusz főtiszt) több mint öt éve van a bambusziparban. Ez alatt az idő alatt Vincent bambusztermelőként dolgozott Ontárióban. Mentora Dr. Cherla Sastry bambusszakértő volt. Villanis három évvel ez előtt a bambuszsörkészítésbe is belekóstolt.
A gazda azóta Kanada legjobb tudósaival és italgyártóival dolgozott, hogy Kanadában és a világon piacra dobja az első bambuszvizet.
A bambuszvíz konkrétan víz, amelybe vízbe áztatott bambuszlevelek kivonatát fecskendezik bele. „A bambuszlevelek antioxidáns hatásúak” – mondja Villanis. Az antioxidánsok segítenek megőrizni a testben a szabadgyökök egyensúlyát, melyek közül is a fölöslegeseket blokkolják, a fölösleges szabadgyökök ugyanis nagyon sok baj forrása lehetnek. Villanis szerint a bambusz a bőrnek is nagyon jót tesz.
A Bamboo Beverages a Kickstarteren közösségi finanszírozással próbál „tőkét toborozni” a termékfejlesztéshez.
Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám
Forrás: FoodBev
Forrás: Élelmiszer Online