Bazalt, tölgy és beton a Badacsony lábánál

Izgalmas belsőépítészeti megoldásokat felvonultató borélményhotelt avattak a közelmúltban Badacsonyban. Bemutatjuk a Bonvino Hotelt. Munkatársunktól

A Balaton északi partján, a Keszthely – Tapolca – Balatonfüred háromszögön belül nem történt komolyabb szállodafejlesztés évek óta, ezért döntöttek úgy a badacsonytomaji Borbarátok vendéglő, valamint a Neptun Panzió tulajdonosai, hogy egy befektetőtárssal négycsillagos színvonalú szállodát építenek egy üres telekre a csodálatos fekvésű badacsonyi szőlőhegy aljában.

Az elgondolást tett követte, és egy hónappal ezelőtt át is adták a Bonvino borélményhotelt. Az 50 új munkahelyet teremtő beruházáshoz 200 millió forintos uniós forrást nyertek a beruházók.

Visszaigazolt várakozások

Amint azt Nagy Miklós ügyvezető igazgatótól a helyszínen megtudtuk, a 48 szobás szálloda megvalósítása során arra törekedtek, hogy plusz szolgáltatásokat és egyedi megoldásokat nyújtsanak a vendégeknek a szezon meghosszabbítása érdekében. Ezért került két, összesen 100-120 fős kapacitású rendezvényterem, valamint egy szaunákat és masszázsszolgáltatásokat kínáló wellness részleg a szállodába. Nagy Miklós kiemelte: „Családi vállalkozásunkban húsz éve a badacsonyi turisztikai iparban dolgozom, ezért lokálpatriótaként is büszkeséggel tölt el a Bonvino. Olyan kínálatot nyújt a szálloda a vendégeinek, amellyel hitem szerint egész Badacsony fejlődését szolgálja.”

A számítások eddig igazolták a várakozásokat: amint azt Pásztori Eszter értékesítési vezetőtől megtudtuk, augusztus elején a rossz idő ellenére is telt házzal üzemelt a szálloda, az őszre pedig jelentős az érdeklődés a magyar és multinacionális cégek részéről tréningekre, rendezvényekre.

Azt hitték, nincs még kész

A badacsonyi kikötőből könnyű sétával elérhető, kívülről visszafogottan elegáns szálloda építése során a környék meghatározó anyagai, a bazalt és a tölgy kaptak hangsúlyos szerepet. A kívülről szolid hotel ugyanakkor a budapesti Gepetto stúdió jóvoltából nem mindennapi belsőépítészeti megoldásokkal operál.

A tervező szándékosan hagyott szabadon jókora betonfelületeket például a szobák mennyezetén, emiatt több utas jelezte a portán, hogy remélik, hamarosan befejezik a félbehagyott festést. A magyaros motívumokkal díszített fehér párnák, az egyedi gyártású, fából készült ágytámlák érdekes módon mégis harmonizálnak a festetlen, szürke mennyezettel.

Az épület két szárnya két külön stílust képvisel: az egyik felében a hagyományos fahordós érlelésre emlékeztetve rusztikus a szobák kialakítása, a másik felében a reduktív borkészítés jegyében modern belsőkkel találkozhatunk.

A 48 szobából 36 a kétágyas, rajtuk kívül 10 apartman, 1 nászutas és egy családi lakosztály várja a vendégeket. 2 szobát a mozgáskorlátozottak igényei szerint alakítottak ki. Az emeleti szobákhoz kényelmes erkélyek, a földszintiekhez közvetlen kertkapcsolat tartozik.

Kisfröccstől a háziúrig

A folyosók fekete színű falain szintén érdekes megoldásként a borkészítés elevenedik meg fehér krétarajzként. Megismerjük a szőlőművelés alapjait a kaccsazástól a szüretig, de egy életre megtanulhatjuk a bor és szódavíz keverésének különféle arányait is a kisfröccstől a háziúrig. Aki pedig kedvet kap egy pohár borhoz, az természetesen a legjobb helyen jár a Bonvinóban. A ház borbárja az épület földszintjén kapott helyet, ide bárki bármikor betérhet egy pohár italra, megismerheti a badacsonyi termelők borainak legjavát.

Az étteremben is nagy hangsúlyt helyeznek a helyi alapanyagok felhasználására a kecskesajttól a mangalicasonkáig. Exkluzív borvacsorákat és szezonális különlegességeket is kínálnak.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.