A séf a Les Terrines című kötetének bemutatására érkezett Bécsbe, majd átugrott Budapestre is, hogy a francia gasztronómiát megújító séfek tiszteletére rendezett eseménysorozat keretében hazánkban is bemutatkozzon.
Gérard Vié szakácstudományának gyökerei gyermekkorához vezethetők vissza, hiszen nagynénje isteni házikosztján nevelkedett és már tizenöt évesen tudta, hogy szakács lesz. A párizsi vendéglátóipari iskola és a híres párizsi Lucas Carton étteremben töltött gyakorlati évek után szaktudását a párizsi Hôtel La Pérouse-ban és a londoni Carlton’s Towerben tökéletesítette. 1969-ben hozta létre a « Les Trois Marches » haute cuisine (magas konyha) éttermet, amely szerepel a Michelin, a GaultMillau, a Le Bottin Gourmand és a Pudlo kalauzokban is. Az haute cuisine világában eltöltött 37 év után, a Michelin-csillagos séf visszatér a gyökerekhez és a bisztrók varázsát választja, amikor Párizsban megnyitja « Les Terrines » nevű éttermét.”
A neves szakács a kacsamájpástétom készítésének fortélyaiba vezette be a hazai közönséget a Sofitel Budapest Chain Bridge falai között, ahol francia és magyar borok nagy választékából is válogathattak a meghívott vendégek. A fogadást Franciaország magyarországi nagykövete, René Roudaut úr és a házigazda Sofitel szálloda igazgatója, Laurent Bétourné nyitotta meg.
Gérard Vié pástétomokról szóló könyvét már bemutatták külföldön és remélhetőleg Magyarországon is hamarosan sor kerül majd erre az eseményre. A mesterszakács a Magyarországon töltött rövid idő alatt is annyira megszerette hazánkat és a magyar ízeket, hogy következő pástétom receptjét paprikával kiegészítve kísérletezi ki. Az így megalkotott újabb gasztronómiai csodát Magyarországról szeretné elnevezni.