A felmérést a nonprofit HealthyWoman szervezet megbízásából a recepteket és étkezési tanácsokat közlő Allrecipes közösségi portál végezte zömmel nőkből álló felhasználói körében - olvasható az ELTE Társadalomtudományi Karának hírlevelében. A kutatásban több mint 1500 válaszadó vett részt. A válaszok szerint a résztvevők 56 százaléka havonta többször, 15 százaléka hetente többször étkezik valamely gyorsétteremben. A gyors ebéd elfogyasztása után a megkérdezettek 45 százaléka érez kisebb bűntudatot, és 16 százaléka érzi magát kényelmetlenül.
A vizsgálat szerint egyébként a válaszadók 75 százaléka állította, jobban odafigyel a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra, mint öt évvel ezelőtt. A kényelmi szempontokra, illetve feszes napirendre hivatkozva mégis sokan választják az egészségtelenebbnek tartott opciót. Ahhoz ugyanis, hogy otthon főzzenek, olyan tápláló és finom ételeket szeretnének, amely fél óra vagy ennél kevesebb idő alatt elkészíthető. (forrás: Marketinginfo)