Demcsák Zsuzsa első receptkönyve is erre az alapötlete épül, kiegészítve azzal, hogyan védhetjük gyermekeink egészségét olyan ételekkel, melyeket velük együtt is, vidám hangulatban készíthetünk el. Így amellett, hogy nagyobb kedvvel fogyasztják majd a tápláló finomságokat, a főzéshez is kedvet kapnak már egészen kis korukban.
„Ez egy olyan receptkönyv, ami a szülőknek íródott, de a gyerekek ízlését tükrözi, és őket is bevonja az ételek elkészítésébe, hogy együtt, örömteli módon készüljenek az ételek. Csak remélni tudom, hogy önöknek is olyan örömet okoz majd a konyha, mint nekem, amikor a kislányom hétvégén megkérdezi: Anya, ma mit főzünk? Segíthetek?” – vallja könyvéről a szerző.
A könyv bemutatójának a Miele Aktív Konyhája adott otthont, ahol a receptek közül kiválasztott ínyencségek olyan konyhai eszközök segítségével készültek el, melyek garantálják a vitaminok és ásványi anyagok megőrzését, s bizonyítják: minimális fűszerezés mellett is lehetnek ízletesek az ételek, hiszen megmarad azok natúr, természet alkotta íze.
Az esemény nyitásaként Vujity Tvrtko beszélgetett a szerzővel a könyv ötletéről, megszületéséről, majd kezdetét vette a pogácsa, a brokkolis-sonkás batyu, a szilvalekváros kifli és a lazac elkészítése Demcsák Zsuzsa és Kis Sándor, a Miele séfjének felügyelete mellett. A főzésben és sütésben Azurák Csaba, Árpa Attila, Tomán Szabina, Papp Gergő és Váczi Gergő, valamint gyermekeik nyújtottak segítséget, a tökéletes ízhatást pedig a Miele gőzpárolója és klímavezérléssel működő sütője garantálta.
A Miele 1998-ban mutatatta be első, egyszerűen beépíthető gőzpárolóját, mely akkor mérföldkőnek számított a háztartási gépek piacán. A kezdeti időszakban évente mindössze néhány ezer készülék talált gazdára, később azonban a gőzpároló önálló készülékosztályként vetette meg a lábát, és évről évre egyre többet értékesítenek belőle. Ennek oka egyszerű: gőzpárolással sok étel nemcsak ízletesebb, de tudományos kísérletek bizonyítják, hogy jóval egészségesebb is. A gőzpárolóban készített fogások 50%-kal több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint a főzött ételek.
A klímavezérléses vagy más néven párával kombinált sütés alatt a nedvesség hozzáadásával történő sütést értjük. A tészta jobban megkel és fényesebb lesz a héja, ha a sütés megkezdésekor gőzt bocsátunk a sütőtérbe. Ehhez egy vízzel teli edényt teszünk az ajtókeretnél található felszívó csőhöz, majd a kezelőfelületen kiválasztjuk a párával kombinált sütés funkciót. A sütő automatikusan felszívja a szükséges vízmennyiséget, ami később gőz formájában kerül majd a sütőtérbe.
Demcsák Zsuzsa receptkönyvet írt
Az egészséges táplálkozás minden korosztály számára elengedhetetlen szükséglet. Azonban különösen nagy odafigyelést igényelnek a még fejlődő szervezetek. Éppen ezért a gyermekek megfelelő táplálkozása első helyen áll a Miele fontossági listáján, s receptjei, készülékei is ezt hirdetik.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében
A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?
A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest
480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra
A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban
A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése
A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten
A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével
A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata
A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat
A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.