Koccintás nálunk
Lapunk kiadója, a Professional Publishing koccintásra invitálta a Turizmus Trend partnereit standunkra. A vendégek megismerkedhettek kiadónk igazgatójával, Fabian Müllerrel. Első képünkön Bakó Balázs (Mahart Tours), Kiss Tóh Helga (Turizmus Trend média és sales support), Szabó Mihály (4P4U), Somfalvi András (Spirit Hotel), Fabian Müller és Vándor Ágnes (Professional Publishing).
Második képünkön: Németh Marietta (DZT), Oláh Ingrid, Pásztor Szilvia és Cziráki Dóra kolléganőinkkel.
Búcsú
Áprilistól új kihívások elé néz kolléganőnk, Magyar Réka , feladatát Pásztor Szilvia vette át.
Járták a hórót
Szépen táncoltak a lányok a bolgár nemzeti stand előtt. Az idén minden korábbinál több charterjárat indul hazánkból Bulgáriába, így a turisták száma is várhatóan jelentősen nőni fog.
Három a „kislány”
A Veszprém Megyei Turisztikai Hivatal képviselői, Balajthy Zsuzsanna és dr. Mártha Andrásné, standjukon egy igazi matyó, a BAZ Megyei Tourinform munkatársa, Bazsó György társaságában.(Fotó: Győrffy Árpád)
Észak-afrikai barátok
A tunéziai származású Ali Hamrouni, a Medina Tours tulajdonos- ügyvezetője, Hazim Attiatalla (Egyiptomi Turisztikai Hivatal, Bécs) és Kamal Refaat, az Egypt Air új magyarországi igazgatójának társaságában az egyiptomi standon.
Nekik áll a zászló
A Visit Britain standján nagy volt a nyüzsgés a vásár ideje alatt. Brit zászló virított még az informátor pólóján is.
A Jetwing Travel indiai és sri lankai üdüléseket, körutazásokat hozott a vásárra. Képünkön az iroda ügyvezetője, Wimal Morapitiye két kolléganője, Túry-Nagy Tímea és Palkovics Tímea társaságában.
Impozáns standdal jelent meg a kiállításon az IBUSZ
Találós kérdés:
Mit kerestek a Velencei-tó standján a hastáncosnők?
Hajdúsági sikerek a Culinary Expón
7 kategóriában 18 debreceni és hajdúszoboszlói vendéglátós indult az Utazás kiállítással párhuzamosan az idén első alkalommal Culinary Expo néven megrendezett magyar bajnokságon. A hajdúságiak különösen büszkék arra, hogy a 2005-ös regionális és a 2006-os szakács „A” kategóriás magyar bajnoki címek után az idei évben immár két kategóriában került ki a megyéből a magyar bajnok: szakács „A” kategória, Szabó Zoltán, Hotel Lycium, Debrecen, illetve cukrász D2, Balogh László, Hotel Nagyerdő, Debrecen. (Képünkön az egyik díjnyertes alkotás.)
A régió szakmai munkájának elismeréseként 1 szakácsés 2 felszolgáló-mesterjelölt is bemutatkozott a magyar bajnokságon. Mesteri címüket az április 20-i Mesterek Vacsoráján vehették át a debreceni Kölcsey Központban. A két városban nagy hangsúlyt fektetnek a szakács, felszolgáló és cukrász szakemberek versenyeztetésére. Januárban a hajdúszoboszlói Bodor Béla, júniusban pedig a debreceni Gál Sándor, gasztronómia emlékverseny biztosít évek óta lehetőséget felnőtt- és szakácskategóriában indulóknak a szakmai megmérettetésre.
Új thai képviselő
A Thai Turisztikai Hivatal új regionális képviselője az idén január óta Ali Marzouki, aki Prágából felel a magyar piacért is. A filmrendezőnek tanult reklámszakember kreatív ötletekkel kívánja még népszerűbbé tenni a délkelet-ázsiai országot hazánkban. Jövőre azt tervezi, hogy néhány napra Phuketet ideköltözteti Budapestre: thai étel- és ajándéktárgyárusok, szállodások és más szolgáltatók ajánlhatnák magukat a magyar utazóközönségnek a Margitszigeten.
A Mátrai borvidék standja jól bizonyítja, hogy kis ötletességgel hogyan lehet a természetet, a régió jellegzetességeit eredeti módon becsempészni a vásár területére. A standra látogatók a fatörzsek között sétálgathattak a puha avaron, néhány percre megpihenve hallgathatták a természet hangjait, ízlelgethették a jellegzetes borokat, vagy éppen vásárolhattak egy adag üvegbe zárt friss levegőt.
Új arculattal jelentkezett a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal
Németország idén nem jelent meg önálló standdal a kiállításon, a legtöbb magyar által látogatott Bajorország viszont részt vett a rendezvényen. Képünkön Magdolna Klauser, a Bayern Turismus képviseletében
Nagy volt a nyüzsgés az 5Kontinens standjánál
'