Egyiptomi Neckermann-bemutató

170 magyar és több mint 300 lengyel utazási irodai partner részvételével Sharm el-Sheikhben mutatta be 2011. nyári katalógusait a Neckermann. A program során a tanuláson túl a szórakozásra is jutott idő.

Elhangzott, hogy nemcsak a magyar nyelven megjelenő programokat árusítják, hanem az osztrák és a német Neckermann-, továbbá az angol székhelyű Thomas Cook-ajánlatokat is.

A Mediterrán utazások repülővel című katalógus 280 szálláshelyet ajánl 10 országban, 20 úti célba. A Neckermann különleges figyelmet fordít mind a gyerekkel utazó családokra, mind az idősekre és az egyedül utazókra. A repülőjáratok mind budapesti indulásúak, de Korfura és Bulgáriába (Burgasz) Pécsről is, a Török Riviérára és Bulgáriába (Burgasz) Debrecenből is lehet indulni. Ráadásul akár 3, 4, 10, 11, 21, 28 éjszakás tartózkodást is lehet választani.

A Neckermann „Prémium-osztály” szolgáltatásával a charterrepülőgépeken is különleges bánásmódban részesülhet az utas felár ellenében. A hagyományos mediterrán úti célok mellett újdonság Horvátország repülővel (Split) és Tunéziában Djerba szigete. A Kanári-szigetek továbbra is kiemelt kínálattal, 27 szállodával szerepel az ajánlatok között. A Neckermann-nál külön katalógusban jelennek meg a legmagasabb színvonalú, azaz a de luxe szálláshelyek ajánlatai: 81 szálláshely 9 országban, 19 úti célba.

Klubszállodák néven külön katalógusban a Neckermann olyan ajánlatokat is kínál, amelyekben a Neckermanó Klub ingyenes, magyar nyelvű programokat biztosít gyerekek számára. 2011-ben Horvátországban két ilyen klubszálloda is lesz, Bulgáriában pedig egy.

Egyéni utakból is óriási választékot kínál a Neckermann. A közúton megközelíthető, hagyományos, mediterrán úti célok esetében összesen 450 szálláshely ajánlatából lehet választani, 8 országban, 24 úti célba. A szállodák között 154 újat találunk a katalógusban.

A Neckermann Magyarország legnagyobb utazási irodája, 24 saját irodával és csaknem 400 partnerirodával. Utasainak száma megközelíti évente a 100 000-et. A tanulmányút megszervezésében az Egyiptomi Turisztikai Hivatal bécsi képviselete nyújtott segítséget az irodának.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.