Erős szezont tervez az Unitravel 

Ezt látszott alátámasztani számos nyári katalógusában szereplő megszámlálhatatlan útjával az Unitravel csütörtöki katalógusbemutatóján. Munkatársunktól

Hamarosan indulnak az első magyar charterek Egyiptomba és Tunéziába 

Némiképp még izgatottak, azonban alapvetően megnyugodtak az Egyiptomra és Tunéziára specializálódott hazai utazásszervezők, miután a minap a magyar külügyminisztérium az utazásra nem javasolt kategóriából feljebb sorolta a tunéziai és az egyiptomi üdülőhelyek többségét.
A nyár charteres slágerei

A nyár charteres slágerei 

Törökország lehet az idei nyár nagy nyertese, véli a chartereztető utazási irodák többsége, sokan remélik ugyanakkor az egyiptomi és tunéziai helyzet mielőbbi rendeződését. Árnyalja a képet a görög, spanyol és bolgár desztinációk népszerűsége is, és persze az idén is sokan szavaznak a belföldi nyaralás mellett.
A nyár charteres slágerei

A nyár charteres slágerei 

Törökország lehet az idei nyár nagy nyertese, véli a chartereztető utazási irodák többsége, sokan remélik ugyanakkor az egyiptomi és tunéziai helyzet mielőbbi rendeződését. Árnyalja a képet a görög, spanyol és bolgár desztinációk népszerűsége is, és persze az idén is sokan szavaznak a belföldi nyaralás mellett.

Változások az utazásszervezői toplistán 

18-ról 15 milliárd forintra csökkent az idén az utazásszervezők összesített vagyoni biztosítéka. Az első három helyezett közül csupán a Best Reisen emelte a „tétet”, ugyanakkor jelentősen átrendeződött mind a charteres, mind a 12%-os kauciót felmutató cégek top 10-es listája – derült ki a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) legfrissebb adataiból.

Márciusban indítja újra chartereit a Best Reisen 

Egyiptom és Tunézia belpolitikai helyzetében jelentős elmozdulás tapasztalható a stabilitás irányába. A közbiztonság a nyaralóhelyeken és a turistaközpontokban helyreállt, az utasok személyi és vagyonbiztonságát nem fenyegeti közvetlen veszély, ezért pár héten belül újraindítja charterjáratait a Best Reisen.
Emeli az üzemanyag-felárat a Thomas Cook

Emeli az üzemanyag-felárat a Thomas Cook 

A nyersolaj, illetve a kerozin drágulása miatt emeli hétfőn az üzemanyag-felárat a Thomas Cook, Európa vezető utazásszervező csoportja. Az emelés az április 1-je után esedékes utakra érvényes, a korábbi foglalásokra nem.

Pontosítás az utazásszervezői kauciós listával kapcsolatban 

A napokban többször hírt adtunk a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal kauciós listája alapján a hazai utazásszervezők forgalom szerinti rangsoráról. Legutóbb egy pontatlan megfogalmazás szerepelt írásunkban.
Neckermann Snow Day a Mátraszentistváni Síparkban

Neckermann Snow Day a Mátraszentistváni Síparkban 

Vakító napsütés és igazán kellemes téli idő fogadta február 8-án a Neckermann csapatát Mátraszentistvánon, ahol 18 éves történetében először szervezett a Neckermann partnereinek és egyben a tél szerelmeseinek egy színes programokkal teli egész napos havaSÍnapot az RTL Klub Havazin magazin forgatócsoportjának részvételével.

A száz legnagyobb forgalmú hazai utazásszervező 

A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal legfrissebb kauciós listája alapján összeállítottuk a száz legnagyobb forgalmú hazai utazási iroda listáját.

Válozások a charteres Top 10-ben 

Jelentősen átrendeződött a tavalyi évhez képest a 20 százalékos vagyoni biztosítékkal rendelkező utaztatók top 10-es listája.

Helycserés támadás az utazásszervezői toplistán 

18-ról 15 milliárd forintra csökkent az idén az utazásszervezők vagyoni biztosítéka. Az első három helyezett közül csupán a Best Reisen emelte a "tétet" - derül ki a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) legfrissebb adataiból. Munkatársunktól Munkatársunktól

Egyiptomi Neckermann-bemutató 

170 magyar és több mint 300 lengyel utazási irodai partner részvételével Sharm el-Sheikhben mutatta be 2011. nyári katalógusait a Neckermann. A program során a tanuláson túl a szórakozásra is jutott idő.

Személyi változás a Neckermann-nál 

Személyi változások történtek a Neckermann marketing osztályán.

Egyiptomban mutatta be jövő nyári kínálatát a Neckermann 

170 magyar és több mint 300 lengyel utazási irodai partner részvételével a múlt héten Sharm el Sheikh-ben mutatta be 2011 nyári katalógusait a Neckermann. A 2,5 napos program során a tanuláson túl a szórakozásra is jutott idő.

A Horvát Idegenforgalmi Hivatal reklámozott a legtöbbet 

Idegenforgalmi hivatalok, utazásszervezők és a nemzeti légitársaság szerepel a legtöbbet reklámozó hazai turisztikai cégek legfrissebb listáján. Az élen, akárcsak tavaly, a Horvát Idegenforgalmi Hivatal áll.

Fekete turizmus: rend lesz vagy új lavina indul? 

A turisztikai kormányzat elkötelezettségét fejezte ki, hogy hosszú évek sikertelen próbálkozásai után 2011-ben végre érdemi lépéseket tegyenek a szakmát irritáló feketén történő utazásszervezés ellen. Piaci szereplők ellenben attól tartanak, hogy a közelmúltban, a határon túli osztálykirándulások kapcsán hozott törvény hatására, a nem kellően erélyes állami beavatkozás és kontroll hiányában a helyzet rosszabbodni fog, és akár lavina is elindulhat a fekete szervezés terén.

A Balaton legyen a TÓWELLNESS helyszíne! 

A Balaton Fejlesztési Tanács, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, Siófok Város Önkormányzata és a Siotour Kft. rendezte az „Egészségturizmus az Új Széchenyi Terv megvalósításáért a Balaton régióban” konferenciát, „Legyen a Balaton régió Közép-Európa egészségturisztikai központja!” szlogennel

A Spar is beszáll az utazási piacra 

Több nagy kereskedelmi hálózat után decembertől a Magyarországon érdekeltséggel rendelkező osztrák Spar csoport is belép az utazási piacra, erre rendszeresített online oldalán évente több mint ezer utat lehet majd lefoglalni.

Tenerife, az öröm szigete 

A Tourespana bécsi képviseletének új vezetője, Javier Rodrigez Fransisco Manas, november 16-án találkozott Budapesten a vezető touroperátorokkal, és ismertette a spanyol turisztikai marketing jövőbeni, fokozottan a kultúrára fókuszáló elképzeléseit.

Neckermann Road Show 

Elegáns környezetben, családias hangulatban rendezte meg partnerei számára a 2010/11 téli szezonra kiélezve Road Showját a Neckermann Pécsett, Nyíregyházán, majd Miskolcon.

Neckermann Road-Show – „Visszautazunk az időben” 

A határtalan együttműködési lehetőségeket kihasználva összefogott a magyar és az osztrák Neckermann.

Neckermann: ügyfélkiszolgálásban első 

A „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díj 2010” eredményhirdetésén a személyes ügyfélkiszolgálás kis- és középvállalati kategória győztesének hirdették ki a Neckermannt.

Csapatépítés a Neckermann-nál 

Közel 100 fő részvételével a Neckermann idén a csapatépítő tréningjét Balatonlellén borkóstolással és szakmai előadásokkal fűszerezve szervezte meg.

Bemutatta katalógusát a Neckermann 

A Neckermann idén szeptember 10-én tartotta katalógus bemutatóját a Ramada Resortban és az Aquaworldben, Budapesten.

Figyelem, tesztvásárlók az utazási irodáknál! 

Az INTERNATIONAL SERVICE CHECK Tesztvásárlói 3 hónapon keresztül látogatták és értékelték Közép-Európa 6 országának utazási irodáit.

A Neckermann már a télre készül 

Teszi ezt a Neckermann például 320 ajánlattal a síutakat tartalmazó téli katalógusában, melyben Ausztriába, Svájcba, Olaszországba, Szlovákiába és Szlovéniába hirdet utakat.

Felvásárol egy török utaztatót a Thomas Cook 

Törökországi utazásokra szakosodott utazási iroda megvásárlásával erősíti pozíciót a németországi piacon a Thomas Cook.

Keresztbe tesz versenytársainak a Blue Travel? 

Többhetes egyeztetés után 5 vezető, Ciprust régóta programozó utazásszervező közös nyilatkozatot adott ki a nyári, hagyományosan közös ciprusi charterjárat indításainak körülményeiről.

Csak a csóró turistáknak való a Balaton? 

Minden ország olyan turistákat kap, amilyet megérdemel – véli Josef Wimmer, a Thomas Cook-Neckermann konszern illetékese, aki a balatoni buliturizmusban lát pozitívumot.

Biztosítások utazóknak, kerékpárosoknak, búvároknak 

Különleges biztosítási termékeket, búvárbiztosítást és belföldi kerékpáros biztosítást is kínál az utazási piacra a BBP termékkörén belül az Uniqa Biztosító – tudtuk meg Kovács Kolostól, a biztosítótársaság stratégiai partnere, az ASP Magyarország kft. üzletágvezetőjétől.

Két év után újra charter indult Pécsről 

Szerdán elindult a Neckermann charterjárata Pécsről Korfu szigetére és csütörtöktől indul a bolgár tengerparton fekvő Burgaszba is.

200 milliárd felett az utazási irodák tavalyi árbevétele 

A Magyarországra utazó külföldiek 14%-a, 1,7 millió fő vette igénybe hazai vagy külföldi utazási iroda szolgáltatásait - derült a KSH a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) keddi, budapesti közgyűlésére készült jelentéséből.

Tisztújítás a MUISZ keddi közgyűlésén 

Új szakterületi érdekképviselőket illetve funkcionális bizottsági tagokat választottak a MUISZ keddi, budapesti közgyűlésén.

Hogy hat az utazási piacra a forint-euró árfolyam ingadozása? 

Összeállításunkban az utazási piac több mérvadó szereplőjét kérdeztük meg az ingadozó forintárfolyammal kapcsolatban. Arra kerestük a választ, milyen árfolyamon áraztak az irodák a szezon előtt, milyen forint euró–dollár árfolyamnál „szisszennek fel”, kezdenek számolgatni, és mindez miképp érintheti az utazási hajlandóságot, és milyen technikákkal védhetik ki az árfolyam-ingadozást. A válaszok alapján egyértelmű, hogy az irodák általában hűvös fejjel és biztos kézzel az árfolyam stabilizálódását várják.

Országos road-show-n a Budapest Airport 

Országos bemutatkozó körútra indult a napokban a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport.

Társasági Golf Kupát rendez a Neckermann 

A korábban májusra hirdetett rendezvény új időpontja 2010. június 10-e, csütörtök. A Neckermann Társasági Golf Kupát továbbra is Budapest új golfklubjában rendezik meg.

Újratervezés: Tesco Travel után itt a Tesco Utazás 

2010 májusának első hetétől a Tesco ismét belevág az utaztatásba. Az áruházlánc időközben lecserélte utazási partnerét, és a Neckermannal dolgozik együtt. Új weboldala, a tescoutazas.hu hétfőn élesedett.

Randevú a francia riviérán 

Gólyalábas vásári mutatványosok fogadták a március végén megrendezett ötödik Rendezvous en France beutaztató vásár nyitóestjén a világ minden részéből összesereglett több száz utazásszervezőt, a francia riviéra központjában, Nizzában. A franciák a későbbiekben is kitettek magukért, színvonalas műsorok, kiváló borok és ételek édesítették meg az egész napos tárgyalásokban megfáradt vendégek estéit.

A Sun & Fun Holidays munkatársai 

Közismert szakembereket vonultat fel a nemrégigben alakult új utazásszervező, a Sun & Fun csapata.

Itt a 100-as toplista 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal lapunk rendelkezésére bocsátotta a 2010-re vagyoni biztosítékukat igazoló utaztatók listáját. Az alábbi listán a kaució alapján számított Top 100 utazási iroda található. A www.turizmusonline.hu oldalon a teljes kauciós listát is megnézhetik. „Egyes adatokban lehetnek eltérések a valósághoz képest, tekintve, hogy nem minden esetben zárult még le az eljárás” – hangsúlyozta Lukács Balázs, az MKEH Idegenforgalmi Osztályának osztályvezetője, aki a Napi Turizmussal részletesen megosztotta az idei évben érvényesülő trendeket, változásokat is.

Pécsről is indulnak charterláncok az idén 

A jubileumi idén tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Utazás Kiállítás és Vásár ebben az esztendőben is sok látogatót vonzott. Az eseményen kiderült: a chartertortából idén nyáron a pécsi reptér is részerül.

A Neckermann nyerte meg a Tesco Travel tendert 

Lezárult a Tesco-Global Áruházak Zrt. által meghirdetett Tesco Travel tender, melynek nyertese az országosan egyik legnagyobb hálózattal rendelkező idegenforgalmi vállalat, a Neckermann Utazás Szolgáltató Kft. lett.

Az Utazás 2010 legszebb standjai 

A kiállítás alatt az újságírók között osztottak szét szavazólapokat, melyeken 4 kategóriában lehetett szavazni az alábbi szempontok figyelembevételével: ötletesség, látványosság, összkép.

Bombariadó miatt hamarabb zárt az Utazás - akciót hosszabbít a Neckermann  

Bombariadó miatt vasárnap koradélután, fél 3 körül zárt be az Utazás nemzetközi turisztikai kiállítás.

Optimalizálás és együttműködés 

Csökkenő utasszám, kevesebb gépmozgás jellemezte az utóbbi nyári charterszezonokat a 2007-es csúcsévet követően. A széles kínálatot nyújtó, mégis különösen gyenge 2009-es nyár után idén visszafogottabb választékkal álltak elő a cégek, így a legjobb esetben is csak stagnálás, rosszabb esetben további 10-15%-os utasszámcsökkenés várható az idén nyáron.

Olcsó lehet a görög nyaralás az államcsőd veszélye miatt 

Nem érződik egyelőre, hogy a eltántorítaná a magyarokat a görögországi utazásoktól a kedvezőtlen híráradat. Ebben szerepe lehet annak is, hogy ilyenkor még kevésbé érzékenyek erre az emberek - mondták el a Napi Gazdaság megkeresésére az utazási irodáknál. Ugyanakkor jó hír lehet, hogy a görög válság olcsóbbá teheti az ottani nyaralásokat.

Végtelen történet? 

A bejegyzett utazási irodák és érdekképviseletük hiába tiltakozik: a fekete utazásszervezés kérdése évek óta megoldhatatlan probléma elé állítja az államigazgatást. Hiába érkeznek a be- és feljelentések a területileg illetékes ügyészségekhez, a fogyasztóvédelmi hatósághoz, eddig még nem senkit sem büntettek meg komolyan illegális utazásszervezésért. Pedig jogos az irodák kifogása: hogyan tudnának versenyezni olyanokkal, akiknek nem kell megfelelniük semmilyen törvényi előírásnak.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére