Étkezési jeggyel bővült a Posta Palettája

Alig négy hónappal a piacra lépés bejelentését követően sikerrel mutatkoztak be október elején a Posta Paletta étkezési utalványai. A Magyar Posta Zrt. leányvállalataként létrejött Posta Paletta Zrt. május végén jelentette be megalakulását és mutatta be piaci terveit. Az azóta eltelt szűk négy hónap alatt a cég megteremtette a kedvezményes utalványok gyártásának feltételeit, kiépítette logisztikai és disztribúciós rendszerét, partnerként szerződött mintegy 14.000 magyarországi elfogadóhellyel. A cég első megbízásként elkészítette és terítette a Magyar Posta mintegy 30.000 dolgozójának étkezési jegyét. Október eleje óta - naponta növekvő számban - már sok száz étterem, élelmiszerüzlet, szuper- és hipermarket fogadott el Posta Paletta utalványt és váltotta be ezeket a kibocsátónál.

A Posta leányvállalataként alapított Posta Paletta Zrt. rekordgyorsasággal teremtette meg az étkezési utalványok gyártásának és forgalmazásának feltételeit. Ennek köszönhetően október elején a postai dolgozók Paletta utalványok formájában kapták kézhez kedvezményes étkezési jegyeiket. A jegyek rugalmas felhasználását az tette lehetővé, hogy már az indulás pillanatától 14.000 helyen fogadják el ezeket az országban.

“Abától Zsurkig gyakorlatilag alig van olyan település Magyarországon, ahol valamelyik élelmiszerüzletben vagy melegétel árusító helyen ne lehetne Posta Paletta utalvánnyal fizetni.” - mondta Krátky Attila, a Posta Paletta vezérigazgatója. “Az elfogadóhely hálózat kiépítésében nem kis szerepe volt a postai dolgozóknak, akiknek helyismerete nagyban hozzájárult ahhoz, hogy már induláskor szinte mindenhol meg tudtunk jelenni. Október elejétől 14.000 üzletben lehet a mi jegyeinkkel fizetni, ráadásul a hálózatunk napról-napra bővül. Az elfogadóhelyek megnyerésében az is fontos szerepet játszik, hogy versenytársainknál egyszerűbb ügyintézést és gyorsabb pénzhez jutást tudunk vállalni.” - mondta Krátky Attila.

A már önmagukban is jelentős vásárlóerőt képviselő postai dolgozók mellett - a most zajló tárgyalások és egyeztetések függvényében - novembertől várhatóan újabb cégek és szervezetek munkavállalói is Posta Paletta utalvánnyal fizethetnek. A kisebb cégek esetében a gyors csatlakozást az is megkönnyíti, hogy november elejétől mintegy 300 kiemelt postán készpénzért és azonnal meg tudják majd vásárolni a dolgozóiknak szánt étkezési utalványokat.

Egy, a KutatóCentrum által nyáron készített felmérés szerint a felnőtt lakosság 72%-a legalább egyszer fizetett étkezési utalvánnyal az elmúlt egy évben. A megkérdezettek az utalványokat nemcsak saját maguk, hanem családjuk egésze szempontjából is fontosnak tartják, hiszen 60%-uk szüleiknek, gyermekeiknek, vagy más közeli hozzátartozójuknak is ad belőle. Többségük véleménye szerint ezzel a rendszerrel a munkavállaló, a munkáltató, az utalvány elfogadó és így a magyar gazdaság egésze is jól jár. Még ha sokan nem is tudják teljes mértékben kihasználni a jelenleg havonta adható 18.000 forintos felső korlátot, mégis úgy vélik, hogy ennek hiányában jövedelemtől esnének el, kevesebbet tudnának élelmiszerre és meleg érkezésre költeni.

A Posta Paletta sok tekintetben a rugalmasságot tekinti sikere zálogának. Az egyszerűbb ügyintézés, a gyorsabb pénzhez jutás, a készpénzes jegyvásárlás lehetősége és a decentralizált értékesítés mellett a címletek kialakítása is ezt tartotta szem előtt. A 200, 300, 400, 500 és 1000 forintos értékben kibocsátott címletek az adott cég cafeteria rendszerének pontosan megfelelő kifizetést tesznek lehetővé. A szakmailag magas színvonal és a rugalmasság együttes megvalósítását a Magyar Posta által nyújtott háttér is biztosítja. Erre támaszkodva a Posta Paletta az ügyfelek igényeinek akár ugrásszerű növekedését is tudja követni, hiszen a Magyar Posta gyártási, logisztikai és értékesítési tapasztalatára és kapacitására támaszkodva bármikor jelentős tartalékokat tud mozgósítani.

“Ez év szeptembere és decembere között várhatóan 2 milliárd forint értékben bocsátunk ki és forgalmazunk étkezési utalványokat. Minden esélyünk megvan arra, hogy a dinamikus indulást
hasonló fejlődés kövesse jövőre is, persze ez részben a cafeteria rendszer jövő évi szabályozásától is függ. Mindeközben pedig készülünk arra is, hogy a kedvezményes utalványok palettájának további elemeivel is megjelenjünk a piacon.” - mondta Krátky
Attila.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.