A magasrangú elismerést őexcellenciája René Roudaut úr, Franciaország budapesti
nagykövete adta át.
A Le Bourbon étterem neve a nyitás óta összefonódik a 38 éves francia konyhafőnökével, Laurent Vandenameele-lel.
Már tinédzser korában a gasztronomia útját választotta, észak-franciaországi szülővárosában a szakirányú iskola elvégzése után hamar felvételt nyert egy párizsi, igen elegáns brasserie stílusú étterembe.
Miután tapasztalatokat szerzett a "fine-dining" területén, egy Michelin csillagos tenger gyümölcsei étterem csapatához szegődött. Innen került séf-helyettesként a Le Meridien Dubai szálloda éttermébe, ahonnan 2000-ben már konyhafőnökként a Le Bourbonba
vezetett az útja.
A magyar Bocuse d'Or Akadémia ajánlására 2009-ben a rangos Les Toques
Blanches du Monde gasztronómiai díjjal tüntették ki a francia konyháért végzett munkájáért.