Akik már olvasták, azok őrültnek és használhatatlannak vagy éppen ellenkezőleg, brilliánsnak titulálták azt a 2468 oldalas szakácskönyvet, amit a Microsoft korábbi alkalmazottja, Stephen Hawking korábbi kvantumfizikus tanítványa, önjelölt feltaláló, Nathan Myhrvold írt. Myhrvold nevéhez több, mint 500 találmány fűződik már, A modernista szakácskönyv névre keresztelt művével azonban legnagyobb szenvedélyének, a főzésnek hódolhatott. Harminc ember három éven keresztül dolgozott az irományon, ami molekuláris szinten próbálja megmagyarázni, mi történik az ételekkel, amikor éppen pároljuk vagy fagyasztjuk őket, azonban az átlagos molekuláris gasztronómiáról szóló könyveknél átfogóbb és technológia-orientáltabb. Emellett a lélegzetelállító illusztrációk és fényképek is hozzájárulnak ahhoz, hogy aki a kezébe veszi a könyvet úgy érezze, komoly, tudományos művel van dolga.
Myhrvold egyébként nem szeret unatkozni, a kísérletezésen és főzésen kívül rengeteg hobbija van, segített már összeállítani Charles Babbage (viktoriánus matematikus és a programozható számítógép ötletének kitalálója) differenciálgépét, emellett rendelkezik barbecue világbajnoki címmel is. (forrás: borsa.hu)