Hatalmas fába vágták a szervezők a fejszéjüket, és a rendezvény sikeréhez kérték valamennyi, a vendéglátásban érdekelt szakmai szervezet és illetékes hatóság együttműködését. A két napos rendevényen szakmai fórumok mellett előadást tart majd a NAV, az ÁNTSZ, a Tűzoltóság, a Rendőrség és a Fogyasztóvédelem. Valamennyi előadó esetében lehetőség lesz kérdések közvetlen feltételére, így a szakma képviselői azonnal választ kaphatnak felvetéseikre. Ezen felül terítékre kerül az élelmiszerek egészségre gyakorolt hatása is, ezeket az előadásokat országosan is elismert szakemberek fogják tartani.
A rendezvény egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a séfek találkozzhassanak a termelőkkel, vagy ezzel a témával kapcsolatban is kérdéseket tehessenek fel. Természetesen a remélhetőleg nagy számban jelen lévő termelővel akár azonnal lehetőség kínálkozik szerződéskötésre is. Ez az opció is hozzájárulhat a hazai mezőgazdaság kistermelői szegmensének előrelépéséhez.
A szakmai elemek mellett természetesen közönségprogramokkal is készülnek a szervezők. Több főzőverseny is zajlik majd a fesztivál során, melynek zsűrijében olyan nevek kapnak majd helyet, mint Merczi Gábor (Gundel Restaurant), Pap Lajos (Chef-Atya Chef; La Fiesta Party Service) vagy Kiss Krisztián (Cascade Étterem).
A Vendéglátóipari Dolgozók I. Országos Fesztiválja augusztus 6-7-én, Kunszentmiklóson kerül megrendezésre, a részvétel és a belépés mindenki számára díjtalan.
Bővebb információk itt.