A háromnapos rendezvényen az őshonos magyar állatok húsából készült ételek főzőversenye és a látványos ételkészítési bemutatók mellett tartalmas kulturális és szórakoztató programok is várták az érdeklődőket.
A nyitónapon a Szent Vince Borrend tiszteletbeli borlovag avatási ünnepséget rendezett, amelynek keretében négy fővel bővült a borlovagok sora: Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Dr. Perjési Klára, Gyula város polgármestere, Benke László mesterszakács és Dr. Havassy Péter, a Gyulai Corvin Múzeum igazgatója részesült a megtisztelő címben. A jelölteket az elméleti és gyakorlati vizsga után Dr. Fülöp Mihály, a borrend nagymestere fogadta a rend tagjai közé.
A II. Várkerti Vigasságok rendkívül sikeresen zárult, az eseményre több mint 10.000 látogató volt kíváncsi.