Ebben az évben a szervezet már elérte a 95. vacsoráját, és oldala bekerült a Goldenblog blogverseny legjobb 50 blogja közé. Magyarországon körülbelül 700 gasztronómiai blog létezik.
A kétnaposra sikeredett rendezvényen majdnem 200 vendég vett részt, akik olyan különlegességeket kóstolhattak meg, mint a „kínai hamburger” (Wang féle csülök roló), ökörszív- és nyelv, vagy a darált szezámmaggal töltött tésztagombóc.
Wang mester elmondta, hogy a jövőben számos tematikus kínai rendezvényt fog szervezni – így az egészségvédelemmel, kínai régiókkal, evőpálcika-kultusszal kapcsolatban is.
Rendeltetési helyére juttatni az ételt
Turóczi Gábor, az egyesület elnöke egyben Magyarország Extrém Szakácsa elmondta, hogy nagy elánnal továbbmennek a megkezdett úton: tematikus vacsorákkal, teaszemináriummal, „fine dining” stílusú vendéglátással, egyéni- és céges csapatépítő főzőkurzusokkal, csokoládékóstolókkal és csokoládégyár látogatásokkal.
„Az étel mindenkié, nekünk pedig kutya kötelességünk, hogy eljuttassuk a rendeltetési helyére” – tette hozzá Turóczi Gábor. Az Extrém Szakács projekt, amelynek keretein belül immár 13 alkalommal készült Paprikás Csirke a magyar kultúrát népszerűsítendő – a Lucullus BT-vel szorosan együttműködve, ámde külön projektben folytatódik továbbra is.