Az oktatóstúdió hivatalos megnyitóján elhangzott; a döntést elsősorban a hazai gasztronómia iránti küldetéstudat sarkallta.
Mint mindennek, a gasztronómiának is megvan a sajátos, folyamatos fejlődése, ami Magyarországon különösen intenzív szakaszba lépett. Az étel ma már az egészség, az önmegvalósítás, egyben a közösségépítés eszköze − ismertette a nyitás hátterét Stefanic Ferenc Alexander, a Giusto üzletvezetője.
Virágzanak a gasztroblogok, egyre több a jó étterem, a vendégek egyre kritikusabbak. Újra terjed − nagyon helyesen − az „az vagy, amit megeszel” hozzáállás − mutatott rá a szakember. Jó lenne azonban, ha ez az igényesség minél szélesebb körben, a családi tűzhelyek szintjén is megjelenne, és nemcsak az éttermi szcéna, de a vasárnapi ebédeket főzők is a „rántott húson” túlra tágítanák látókörüket.
A sokszínű szakmai stáb tagjai között nagy örömmel üdvözöljük a hazai szakácstársadalom egyik nagy "öregjét", Nemeskövi Dénest.