Magyar siker a washingtoni nagykövetségi séfversenyen

Magyar siker született a Washingtonban megrendezett nagykövetségi séfversenyen; Merényi Viktor nyerte meg a nemzetközi szakácspróba melegkonyhás főzőversenyét.

Confittált lazacderék, füstölt fokhagymás burgonyapürével, káposzta és tarlórépa terrine-nel körítve, bodzával ízesített kék kagylóval - ezt alkotta a magyar külképviselet szakácsa az Egyesült Államokba akkreditált külképviseletek séfeinek versenyén. Az amerikai főváros idegenforgalmi szervezete, a Cultural Tourism DC által a héten megrendezett kétfordulós verseny célja nem csak a szakácsok szakmai tudásának összemérése volt, hanem a nemzeti konyhák bemutatása is a zsűri tagjainak és a nagyközönségnek. Az első fordulóban a házigazda svéd nagykövetségen a skandináv ország konyhájának legfontosabb hozzávalóit középpontba állító melegkonyhás főzőversenyen egy meglepetéskosárból két óra leforgása alatt kellett főételt készíteni. Ezen lett a legjobb Merényi Viktor, aki - mint az MTI-nek elmondta - több napon át "edzett" a versenyre, gyakorolva néhány ritkán alkalmazott fogást. Az ízek kreatív harmóniáját, a készételek tálalást és a munka precizitását külön pontokkal értékelte a zsűri.

A The Washington Post szerint Merényi Viktor "kiemelkedő gondossággal dolgozott asztalánál, ahol olívaolajban kisütött lazac mellé füstölő pisztollyal ízesített fokhagymás burgonyahabot készített." A második fordulóban, a nemzeti konyha jellegzetességeit felvonultató előétel-versenyen a magyar séf füstölt harcsa csirkés zellersalátával, kelvirágrózsa pürével és céklakaviárral elnevezésű ételkölteményt varázsolt. Csak pár ponttal maradt le Jan Van Haute belga séf mögött, aki hagyományos belga "sörben sült sertést" készített. Összetettben végül a belga séf nyerte meg a szakácsverseny zsűridíját. A második forduló közönségdíját a tizenegy versenyző ország (Bahrein, Belgium, Dél-Korea, Ghána, Izrael, Magyarország, Marokkó, Nepál, Panama, Katar és Szerbia) nagykövetségi séfje közül az izraeli szakács kapta, aki "csicsókával sűrített gesztenyelevessel" bűvölte el a rendezvény látogatóit. A szakácsverseny az ősszel Washingtonba érkezett Merényi Viktor séf és a modern magyar gasztronómia látványos bemutatkozásával a magyar konyhaművészet újabb nemzetközi sikerét jelentette - fogalmazott a nagykövetség közleményében. (MTI)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.