A világ legnagyobb szakácskönyvseregszemléjén évről évre megválaszják a legjobbnak tartott kiadványokjat. Ebben az évben a legjobbak mezőnyébe válsztották a kíváló magyar séf, Segal Viktor tavaly megjelent gyűjteményét, amely „Színek és ízek” címmel került a boltokba.
A párizsi kiállítás zsűrije elé a kategóriák négy legjobbja kerül, így már a mezőnybe történő megjelenés is hatalmas siker a magyar szakácsok és könyvkiadók, de elsősorban a „Színek és ízek” alkotócsapata számára. A könyv végezetül a kategóriájának második díját nyerte el.
A 16. Best Cookcook of the Year verseny fődíját egy új-zélandi kiadó kiadványa, a „Me’a Kai” nyerte, amely a Csendes-óceán déli szigeteinek gasztronómiáját mutatja be.
A „The Best Wine book of the year” címet a pekingi Mezőgazdasági Egyetem által kiadott „China Wine Culture Ceremony” című könyv kapta, a legjobb angol nyelvű celeb-séfnek járó kitüntetést az ausztrál Sean Connolly nyerte My Family Feast című könyvével, melyet a kontinensnyi ország bevándolrónak étkezési kultúráját bemutató tv-műsora alapján készült.
A japán Chieko Mukasa 12 Roads and the Stories of the Foods nyerte a „Best Culinary Travel Guide” címet, a „Best Asian Cuisine book” kitüntetés pedig egy bhutani könyvnek, a „Foods of the Kingdom of Bhutan”-nak jutott.
Az elsőkönyvesek kategóriájában egy német szerző, Rainer Schillings „Baguette”-je, a legújabb kategóriaként megjelenő Gasztroblog kategóriában a finn Kati Jaakonen „Hellpoliisi”-je lett a befutó. A legjobb desszertkönyv címet a svájci Rolf Mürner által jegyzett „Mürner 1” kapta.
Gratulálunk Segal Viktornak, és a Boook Kiadónak, valamint a „Színek és ízek” alkotócsapatának a nagyszerű szerepléshez.