A barramundi olyan hal, amely sós vízben születik, és édesvízben tölti életét. Szálkamentes, kiváló húsú és a legtöbb Omega–3 zsírsavat tartalmazza az édesvízi halak közül. Magyarországon egyedül a Jászkiséri Halas Kft. neveli és termeli az ausztrál halfajtát, évente száz tonna barramundi kerül a piacokra - ismerteti a lap.
Borbély Gyula, a Jászkiséri Halas Kft. tulajdonosa a Magyar Hírlapnak elmondta: a barramundi kevéssé ismert, pedig tenyésztése gazdaságos. Egy kilogramm barramundiért 2000-2400 forintot kérnek az értékesítők. Kelet-Közép-Európában, de a kontinens nyugati felén sem foglalkozik senki a barramundi nevelésével és telepítésével, így Magyarország nagyobb termelési potenciállal Európa jó részét el tudná látni - vélekedett.
Forrás: MTI