Sarró Mihály személyében makói szakács képviselte Magyarországot az Utazó ízek című, Lengyelországban, Montenegróban és itthon forgatott nemzetközi gasztronómiai show- műsorban, ezért a résztvevők a minap a makói Szent Gellért borház és étterem vendégeiként fogyasztottak el közösen egy finom őzpörköltet. Mint megírtuk, a műsor alapötlete az volt, hogy a résztvevő 3 ország főzőcsapata készítsen valamit a másik kettő által küldött alapanyagokból, hozzávalókból – de anélkül, hogy megmondanák, ezek valójában mik, és receptet sem kaptak a munkához. A dolog természetéből adódóan tehát az ízmesterek a forgatás 2 és fél éves folyamata alatt nem találkozhattak. Most viszont, hogy vége a munkának, afféle jutalomként valamennyien eltölthettek egy-egy hetet a 3 országban.
Csernai Árpádtól. Magyarországon a Szent Gellérten kívül többek között a kiszombori Lila akác panzióban és a Rónay-kúriában forgattak, Magyarcsanádon a Baluda vendégházban, de jártak a Maros-parti kempingben is. A magyar csapat különösen büszke lehet, hiszen a mostani, lengyelországi vendégeskedés során Sarró Mihály benevezett egy ottani nemzetközi főzőversenyre, ahol 8 európai ország szakácsaival versengett, és egy óriási ezüstkupával térhetett haza. Ami pedig a 12 részből álló filmsorozatot illeti, Montenegróban és Lengyelországban már vetítik, itthon egyelőre a tárgyalnak a Hálózat TV-vel. Érdekes, hogy bár résztvevő csapat onnan nem volt, egy vajdasági televízió is érdeklődik a bemutatás iránt. (forrás: Délmagyar)