Séta a beteg gyerekekért

A már 2400 beteg gyermek kívánságát teljesítő Csodalámpa Alapítvány tevékenységét támogatva a budapesti Eötvös Gimnázium diákjai szeptember 12-én immár második alkalommal hívják közös sétára a fővárosi középiskolai tanulókat, hogy együtt kifejezhessék segítőkészségüket és odafigyelésüket a társaikért. A gyülekező és az uzsonna a Margitszigeten a Halastó melletti Bringóvárnál lesz, ahol egy súlyos betegséggel küzdő 17 éves budapesti fiú kívánságát teljesítik közösen, majd a diákok besétálják a szigetet.

A fővárosban élő és a Tűzoltó utcai klinikán kezelt Dániel egy IPhon telefont kért a Csodalámpától, mivel a betegsége miatt hosszú időt kell kórházban töltenie, így az eszköz segítségével informálódhat a tanulmányaihoz és folyamatosan tarthatja a kapcsolatot a barátaival. Az alapítvány a kisbetegeknek az álmuk valóra váltásával szeretne örömet szerezni, egy olyan maradandó élményt adni, melyből erőt merítenek a gyógyulásukhoz. A Csodalámpa munkatársai, önkéntesei a kívánságuk teljesítésével próbálják megtörni a betegségükkel járó szörnyű rutint, remélve, hogy ezáltal könnyebben viselik a megpróbáltatásokat. Szeretnék őket biztatni, hogy van remény, van miért küzdeniük, hiszen a tapasztalat szerint, bár hosszú hetek, hónapok után, de a többségük meggyógyulhat. A rendezvénnyel a Csodalámpa szeretné felhívni az egészséges gyerekek figyelmét a betegekkel történő gondoskodásra, az odafigyelésre, mellyel ők maguk is példaképekké válhatnak a közösségükben, a családjukban. A közös kívánságteljesítés után a szigeten együtt sétál az alapítványt támogató 7 partneriskola több száz résztvevő diákja, majd a Halastó melletti Bringóvárnál - mely szintén az alapítvány egyik támogatója – együtt uzsonnáznak az egészséges és beteg gyerekek. Az alapítvány séta-programjában eddig bekapcsolódó középiskolások közösen már több kívánságot teljesítettek. A Csodalámpa Alapítvány ezt a magyar középiskolásokkal közös sétát szeretné hagyományként évente megrendezi, s minél több tanulót bevonni a programba.

A Csodalámpa Alapítvány 3-18 év közötti nagyon súlyos betegségben szenvedő – daganatos , leukémiás, transzplantált, izomsorvadásos stb. – gyerekek egy-egy kívánságát teljesíti, a 10 éves működése alatt már több mint 2400 sikerült. A kicsik általában játékokat, a nagyobbak számítástechnikai eszközöket kérnek, ez utóbbiakkal tartják a betegágyból is a kapcsolatot a külvilággal. De közülük többen szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni – Eurodisney, Delfinárium -, vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek – kommandós gyakorlaton részt venni, igazi tankba beülni, szirénázó rendőrautóban utazni, hőlégballonozni, repülőre szállni. Sokan szeretnének találkozni a példaképeikkel, mint például Kertész Imre Nobel-díjas íróval, vagy kedvenceikkel, Halász Judittal, Pici bácsival, Michael Schumacherrel, Talmácsi Gáborral, Görbicz Anitával vagy éppen Johnny Depp-pel. Járt egy csodalámpás nagylány a Pápánál is, egy kisfiú pedig Farkas Bertalannal találkozhatott. A gyerekek erőt merítenek ezekből az élményekből és mi hisszük, hogy ezzel segítünk nekik legyőzni a betegségüket.

Az eddigi beteljesült több mint 2400 kívánság mindegyikéről képes beszámoló készült, melyet a www.csodalampa.hu honlap kívánságok/kívánságlista oldalán lehet megtekinteni.

Forrás: Vendég & Hotel


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.