A 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárát már hagyományteremtően Schmittné Makray Katalin, a Vásár fővédnöke harangkongatással nyitotta meg pénteken délelőtt. Ettől kezdve, egészen vasárnapig a Millenárison 121 magyar és határon túli termelő legkülönlegesebb mézeit, lekvárjait, húskészítményeit, szörpjeit, sajtjait és édességeit kóstolhatták- és vásárolhatták meg a látogatók. A rendezvényen leadott szavazatok alapján novemberben a Vásár kedvenc termelője Mircz Nárcisz sajtmester lett. A második helyezett Sáfrány László füstölt pisztráng készítő, míg a harmadik helyezett az erdélyi Gáll Erzsébet szörp- és lekvárkészítő lett.
A gasztronómiai különlegességek mellett a Vásár számos más színpadi programmal is várta az érdeklődőket. A látogatók kipróbálhatták, hogy milyen az 'ország kolbász' töltés vagy a sajtkészítés. A karácsonyi hangulatot pedig csokimikulás-öntéssel és szaloncukor készítéssel hozták a színpadra.
Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője szerint: „Ismét bebizonyítottuk, hogy igenis van kereslet a magyar ízekre, hiszen 15 000-en látogattak ki a Vásárra. Ezúton szeretnénk megköszönni minden egyes látogatónak, hogy vásárlásával segítette a magyar termelőket.” Hozzátette: „a Vásár azért különleges, mert itt minden terméket személyesen az előállítótól lehet megvásárolni, ezáltal sokkal személyesebb, mint egy nagyáruház, ahol csak a polcról emeljük le az élelmiszert.”
A következő Kézműves Magyar Ízek Vásárát előreláthatóan jövő húsvétkor rendezik, ahol a szervezők még nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a húsvéti különlegességekre. (Sajtóközlemény)
Sikert arattak a kézműves ízek
Megismétlődött a februári siker a Millenárison, hiszen 15 000-en látogattak ki a 2. Kézműves Vásárára, ezáltal újra teljesült a rendezvény célja: több tízmillió forinttal segítették a magyar termelőket. A szervezők tervei szerint a következő Vásárt jövő húsvétkor rendezik meg, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az ünnepi különlegességek bemutatására is - fogalmaz a szervezők Sajtóközleménye.

Jön az Országos Étterem Hét
Szerdától lehet asztalt foglalni a tavaszi Országos Étterem Hét rendezvényre, amelyen több mint 200 vendéglátóhely, köztük 14, Michelin-ajánlással rendelkező étterem menüiből lehet majd választani.

Egy korty Ázsia reggelire
Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében
A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?
A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.

Szállodatörténelmet ír a Hunguest
480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott

Ráborították az asztalt a Bookingra
A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban
A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése
A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten
A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.

Vendégélmény fokozása az AR segítségével
A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.