Ez a német állattenyésztő kilenc mangalica boldog tulajdonosának vallja magát. Már nyolc éve foglalkozik a Magyarországon őshonos állatok tenyésztésével. Azt mondja, nem volt egyszerű beszerezni őket. „A dédapám, aki hentes volt, hozott először haza mangalicahúst egy faluból. Még ma is emlékszem a rendkívül ízre”, indokolja Gerald Becker, miért mangalicatartásba.
És a mangalica ízt a német éttermek is egyre inkább felfedezik. „A mangalica különlegessége a magas zsírtartalom. Ez meghatározza az ízét, ezért kerül 48 euróba kilója”, magyarázza egy népszerű étterem séfje. A szakemberek azt mondják, a kihalástól megmentett faj biztonságos alternatívát jelent a betegségek által fenyegetett baromfival és marhahússal szemben, és könnyebben emészthető, mint a hagyományos sertéshús. Népszerűsége annak is köszönhető, hogy kibontakozóban van egy mozgalom, amely az élelmiszerek kalóriatartalma helyett inkább azok ízét részesíti előnyben. (forrás: atv.hu)