Tradíció és innováció, e kettő ötvöződik a Tokaj Kereskedőház Zrt. és a Szamos Marcipán Kft. most bemutatásra került közös termékeiben, hiszen a két társaság együttesen több mint száz év tapasztalattal rendelkezik és mind termékeik mind a felhasznált alapanyagok klasszikus magyar termékek. Ugyanakkor az innováció sem hiányzik a két társaság újkeletű együttműködéséből, hiszen fehér bort még nem ötvöztek marcipánnal és csokoládéval, hogy egy egészen különleges ízvilágú praliné jöhessen létre. A két társaság reményei szerint a most megalkotott desszertkreációkban minden borkedvelő és csokoládérajongó megtalálja majd a számítását.
A Szamos-birodalom története a múlt század elején kezdődött Szentendrén, ahol egy szerb fiúcska, Szávics Mladen elhatározta, cukrász lesz. A nagy hírű Auguszt E. József budapesti Krisztina körúti üzletébe szegődött el inasnak, és ott sajátította el a mesterség minden fortélyát. Egy dán cukrászmestertől tanulta meg, hogyan kell marcipánból rózsákat készíteni. A Szamos cukrászat története 1968-ban kezdődött, ekkor lett Szamos Mátyás kisiparos, aki mindig adott a minőségre, a tradicionális technológiák pontos betartására. Így van ez ma is a Szamos Marcipánnál, amely kis cukrászatból országos hálózattá nőtte ki magát.
A Tokaj Kereskedőház Zrt. a Tokaj-hegyaljai zárt történelmi borvidék legnagyobb borászata, amely jogelődjei révén több, mint fél évszázados borászati tapasztalattal rendelkezik, ezáltal mindig is meghatározó szereplője volt Hegyalja életének. Az állami tulajdonú nagypincészet az utóbbi évek beruházásai, fejlesztése és szemléletváltása révén modern nagypincészetté fejlődött. A szőlődűlők rekonstrukciója, a hordópark megújítása mellett a borvidék egyik legkorszerűbb borászati technológiai sorát építette fel nemrégiben. A Tokaj Kereskedőház a megvalósult beruházásoknak köszönhetően kiemelkedő sikereket ért és ér el a hazai és nemzetközi borversenyeken is.
A két társaság együttműködésével megalkotott két új termék a Szamos Marcipán klasszikus ízvilágát ötvözi a Tokaj Kereskedőház prémium boraival. Az „Aranyhordó” Tokaji Késői Arany boros krémmel töltött csokoládédesszert, míg a „Neptun” Tokaji Édes Szamorodni és marcipános desszert házasításából született meg.
Az újdonságokhoz illő, újfajta és tetszetős csomagolás tovább növeli a termékek különlegességét. A termékek előállításához a két társaság legkiválóbb alapanyagait használták fel. A végső termékek hosszas fejlesztés és számtalan kóstolás eredményeként alakultak ki.
A termékpaletta összeállítása során a társaságok arra törekedtek, hogy mindenki megtalálja a lehetőségeinek és ízlésének leginkább megfelelőt –, de mindegyik termék prémium kategóriás, így a siker garantált.
Az idei év különleges termékei, a Tokaji-Szamos Ajándékdobozok hamarosan a Szamos Marcipán szakboltjaiban és e-boltjában vásárolhatók meg, és a karácsonyi ajándékozás biztos befutói lesznek. Kár lenne kihagyni!