Újabb sztárséfek a Bocuse d’Or Selection Hungary döntőjének zsűrijében

Az újesztendő újabb szenzációs hírekkel indul a Bocuse d’Or Selection Hungary szervezői és versenyzői számára. A február 21-22-én, a Hungexpo „Foodapest” kiállításán megrendezésre kerülő verseny döntőjének zsűrijébe elfogadta a meghívást két kiemelkedő szakember, a norvég Charles TJESSEM, valamint az októberben már Budapesten megfordult francia Joseph VIOLA.

Charles TJESSEM norvég étteremtulajdonos-séf, a 2003-as lyoni Bocuse d’Or verseny győztese. Húszesztendősen a Grand Hotel Stockholmban kezdi pályáját, mint szakács, majd egy esztendőt tölt az Egyesült Államokban, az atlantai Hilton and Towersben. Katonai szolgálata után az Oslo-i Restaurant De Fem Stuer, majd 1993-tól 1995-ig a világhírű Restaurant Bagatelle következik – immár sous-chef-ként. Ezután hat hónapig Dániában dolgozik egy tréningprogram keretében hat különböző helyszínen, majd több mint két évig Stavangerben főz, előbb a Restaurant Mortempumpen, majd a Restaurant Cartellet konyháján. 1998-tól a Culinary Institut of Norway munkatársa, 1999-től igazgatója. 2002-től Skandinávia legnagyobb forgalmú vállalata, a Statoil Food and Beverage konzultánsa. 2005-ben nyitja meg saját éttermét, a Charles & De-t, a Stavangertől 15 kilométerre fekvő Sadnesben, majd 2009-ben pedig saját sütödét nyit (Charles & De Bakery), amely már nem csak éttermét látja el pékáruval. 1993 óta szerepel versenyeken, 1997 és 2000 között a Norwegian Culinary Team tagja. 2001 és 2004 között a csapat kapitánya és managere. Több érem és helyezés után 2002-ben a csapattal aranyérmet szerez a Singapore-ban. 1997-től versenyez a Bocuse d’Or részvételért, három alkalommal végez a nemzeti válogató második helyén, míg 2002-ben végül kivívja a részvétel jogát. Ebben az évben, hazájában az Év Konyhafőnökének, majd az Év Executive Chefjének választják. 2003-ban megnyeri a lyoni Bocuse d’Or versenyt.

Joseph VIOLA 43 éves francia séf, a nemzetközi konyhakultúra alakítója és elismert szakembere. 2004 óta „Franciaország Legjobb Szakácsa” (MOF - Meilleurs Ouvriers de France) cím birtokosainak egyike. A lyoni Toques Blanches, a legpatinásabb, 1936-ban alapított és jelenleg 110 tagot számláló francia szakácsszövetség, a Toques Blanches Lyonnaise szervezet (Fehér Szakácssapkák) alelnöke és a „Franciaország Mesterszakácsai” tagja. A Daniel és Denise étterem, egy „autentikus lyoni kocsma” tulajdonosa, mely elnyerte a « Bib Gourmand Michelin »-t. A lyoni Bocuse d’Or szervező bizottságának tagja. A Bocuse d’Or versenyhez kapcsolódó hír, hogy továbbá, hogy a genfi verseny (2010. június 7-8.) szervezői elkészítették az európai verseny sorsolását. Ennek értelmében a magyar szakácstársadalmat képviselő versenyző az első napon lép majd a 7. sorszámú versenyboxba. Ezen a napon főz majd a horvát, az osztrák, a német, az észt, az olasz, az izlandi, a szlovák, a svájci és a svéd versenyző, míg a második napon mutatkozik be majd a spanyol, a norvég, a francia, az orosz, a belga, a máltai, a finn, a holland, az angol és a dán induló. A magyar versenyző tehát hetedikén a hetes rajtszámmal… (Magyar Bocuse d'Or Akadémia)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.