Szende Péter, a Boston University magyar származású tanára, Fulbright-ösztöndíjjal érkezett a Budapest Corvinus Egyetemre a 2013/14-es tanév második szemeszterében. Miután hat különböző országban élt és oktatott, most először a hazai diákoknak is átadhatja tudását.
Érkezésével a BCE Turizmus-vendéglátás BA szakán meghirdetésre került egy új angol nyelven oktatott tantárgy, Food Service Management címen, amely a képzés vendéglátás fókuszú oktatását erősíti, míg középpontjában főképp menedzsment és pénzügyi kérdések állnak.
Az oktatói tapasztalatok nagyon kedvezőek: kiemelendő a kurzus diákjainak tudásszomja és érdeklődése, melynek a tananyag interaktív és kritikai gondolkodást serkentő jellege is kedvez. Az újonnan meghirdetett vendéglátás menedzsment szakmai választható tárgy iránt rendkívül nagy a hallgatói érdeklődés, így a tárgy a következő tanévben is meghirdetésre kerül, építve az első év kedvező tapasztalataira és Szende Péter által összeállított tananyagra.
A tárgy oktatásában a BCE kollégái mellett gyakorlati szakemberek vesznek részt a továbbiakban. A tárgyhoz az Egyesült Államokbeli Pearson gondozásában újonnan megjelent Hospitality Management Learning Modules című tananyag kapcsolódik.
Szende Péter koncepciója alapján, a gyakorlatorientált kiadvány személyre szabhatóan szerkeszthető modulokból, azaz a tanár által szabadon választott sorrendben és kompozícióban összeállított fejezetekből áll, mely több téma köré csoportosítható: a hozammenedzsmenttől kezdve az étlapdizájnon át a működési folyamatokig. Ezidáig 40 modul jelent meg, 25 oktatóegység pedig kiadásra vár.
A könyv nem csak amerikai, de európai tapasztalatokra is épül, így tényleges nemzetközi betekintést enged a vendéglátás-menedzsmentbe, és segít a diákoknak helytállni a globalizálódó világban. A modulok iránt érdeklődők az alábbi linken kaphatnak bővebb információt: www.pearsonhighered.com/hmods