Az ellenőrzés során a pálinkafőzde vezetője úgy nyilatkozott, hogy a bevalláson szereplő készleten kívül máshol szeszt nem tárol, ám a pénzügyőrök úgy döntöttek, hogy tételesen átvizsgálják a helyszínt. A pincéből és a raktárakból műanyag kannákban és üveghordókban összesen 633,5 liter ismeretlen eredetű szeszes folyadék, érzékszervi vizsgálat alapján gyümölcspálinka, valamint 3600 kilogramm cukorcefre került elő.
Mindezek származását a főzde vezetője nem tudta igazolni – közölte a borsonline.hu. A helyszínen a pénzügyőrök kiderítették, hogy az adózatlan jövedéki termékek egy részét magánfőzés keretében, másik részét pedig a szeszfőzdében készítették. Ezeket a főnök később lepalackozva kívánta értékesíteni.
A NAV bevetési főigazgatósága az adózatlan, igazolatlan származású gyümölcspálinkát és cukorcefrét összesen 1 447 000 forint értékben lefoglalta. A várható jövedéki bírság összege meghaladja a 15 millió forintot. (forrás: Agromonitor)
15 milliós bírság
Hatalmas mennyiségű szeszre bukkantak a napokban a Pest megyei Nyáregyházán a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) bevetési főigazgatóságának járőrei, akik váratlan ellenőrzést végeztek. A kizárólag bérfőzést folytató szeszfőzde tulajdonosai a termékek származását nem tudták igazolni. A várható jövedéki bírság összege meghaladhatja a 15 millió forintot is - írja az Agromonitor.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.