3 Michelin-csillagos séf tesztje Budapesten

Egy telefonhívással kezdődött.

Semmit nem sejtett Molnár Attila, a budai, Vár-alján lévő, ikonikus fine dining hely, az Arany Kaviár tulajdonosa, amikor régi barátja, Gianni (Annoni), azzal hívta fel, január első hétvégéjén, szombat délben ellátogat hozzá egy tévéstábbal, hogy megkóstolják az ebédmenüt, és forgatnának is egy igazi, fine dining gasztronómiát kínáló helyszínen.

-  Rendben, gyertek, válaszoltam, és persze én is bementem. Igaz, nem pont délre értem be, hanem amikor a desszertet tálalták, akkor köszöntöttem őket. Elkezdték a forgatást is az előtérben, és legnagyobb meglepetésemre a télikert részünkben ekkor felállt az egyik félreeső asztaltól egy addig háttal ült férfi. Odajött hozzánk, és csak akkor ismertem meg: Enrico Crippa volt, az olasz Piazza Duomo (Alba) 3 Michelin-csillagos sztárséfje. Kiderült, teszt-körúton jár feleségével a fővárosban, és a mi éttermünk volt megbízatásának utolsó állomása. Többet azonban nem árult el. Egy hangot arról sem, hogy ízlett nálunk a menü (álnéven foglalt amúgy asztalt, ahogy a szállodában is álnéven jelentkezett be), és arról sem, milyen tapasztalatai voltak más helyeken, merre járt. Annyit mondott dícséretképp, hogy nálunk a szervízzel nagyon elégedett volt, ennél egy hanggal sem többet. Ő is különben ugyanazt a pezsgővel bélelt menüsorunkat ette, amelyet mindenki más hétvégén, déltájt. Ez nem a szokásos branch, hanem Szásával, a társammal és Kanász László head chefünkkel azt a megoldást találtuk ki, hogy felszolgált menüsort kínálunk, amikor minden fogáshoz prémium minőségű pezsgő is jár.

- Azt azért csak elárulta a sztárséf, hogy melyik kalauz megbízásából kóstolja Budapestet?

- Igen, azt felfedte, hogy egy rangos étteremkalauznak tesztelt.

Hol lesz idén a Michelin díjkiosztó gála?

- Nem tudom. De utánanézek, és annak is, mi a pontos időpont... 

 

Forrás: Vendég

Forrás: Fotók: You Tube


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.