3 Michelin-csillagos séf tesztje Budapesten

Egy telefonhívással kezdődött.

Semmit nem sejtett Molnár Attila, a budai, Vár-alján lévő, ikonikus fine dining hely, az Arany Kaviár tulajdonosa, amikor régi barátja, Gianni (Annoni), azzal hívta fel, január első hétvégéjén, szombat délben ellátogat hozzá egy tévéstábbal, hogy megkóstolják az ebédmenüt, és forgatnának is egy igazi, fine dining gasztronómiát kínáló helyszínen.

-  Rendben, gyertek, válaszoltam, és persze én is bementem. Igaz, nem pont délre értem be, hanem amikor a desszertet tálalták, akkor köszöntöttem őket. Elkezdték a forgatást is az előtérben, és legnagyobb meglepetésemre a télikert részünkben ekkor felállt az egyik félreeső asztaltól egy addig háttal ült férfi. Odajött hozzánk, és csak akkor ismertem meg: Enrico Crippa volt, az olasz Piazza Duomo (Alba) 3 Michelin-csillagos sztárséfje. Kiderült, teszt-körúton jár feleségével a fővárosban, és a mi éttermünk volt megbízatásának utolsó állomása. Többet azonban nem árult el. Egy hangot arról sem, hogy ízlett nálunk a menü (álnéven foglalt amúgy asztalt, ahogy a szállodában is álnéven jelentkezett be), és arról sem, milyen tapasztalatai voltak más helyeken, merre járt. Annyit mondott dícséretképp, hogy nálunk a szervízzel nagyon elégedett volt, ennél egy hanggal sem többet. Ő is különben ugyanazt a pezsgővel bélelt menüsorunkat ette, amelyet mindenki más hétvégén, déltájt. Ez nem a szokásos branch, hanem Szásával, a társammal és Kanász László head chefünkkel azt a megoldást találtuk ki, hogy felszolgált menüsort kínálunk, amikor minden fogáshoz prémium minőségű pezsgő is jár.

- Azt azért csak elárulta a sztárséf, hogy melyik kalauz megbízásából kóstolja Budapestet?

- Igen, azt felfedte, hogy egy rangos étteremkalauznak tesztelt.

Hol lesz idén a Michelin díjkiosztó gála?

- Nem tudom. De utánanézek, és annak is, mi a pontos időpont... 

 

Forrás: Vendég

Forrás: Fotók: You Tube


Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.