3 Michelin-csillagos séf tesztje Budapesten

Egy telefonhívással kezdődött.

Semmit nem sejtett Molnár Attila, a budai, Vár-alján lévő, ikonikus fine dining hely, az Arany Kaviár tulajdonosa, amikor régi barátja, Gianni (Annoni), azzal hívta fel, január első hétvégéjén, szombat délben ellátogat hozzá egy tévéstábbal, hogy megkóstolják az ebédmenüt, és forgatnának is egy igazi, fine dining gasztronómiát kínáló helyszínen.

-  Rendben, gyertek, válaszoltam, és persze én is bementem. Igaz, nem pont délre értem be, hanem amikor a desszertet tálalták, akkor köszöntöttem őket. Elkezdték a forgatást is az előtérben, és legnagyobb meglepetésemre a télikert részünkben ekkor felállt az egyik félreeső asztaltól egy addig háttal ült férfi. Odajött hozzánk, és csak akkor ismertem meg: Enrico Crippa volt, az olasz Piazza Duomo (Alba) 3 Michelin-csillagos sztárséfje. Kiderült, teszt-körúton jár feleségével a fővárosban, és a mi éttermünk volt megbízatásának utolsó állomása. Többet azonban nem árult el. Egy hangot arról sem, hogy ízlett nálunk a menü (álnéven foglalt amúgy asztalt, ahogy a szállodában is álnéven jelentkezett be), és arról sem, milyen tapasztalatai voltak más helyeken, merre járt. Annyit mondott dícséretképp, hogy nálunk a szervízzel nagyon elégedett volt, ennél egy hanggal sem többet. Ő is különben ugyanazt a pezsgővel bélelt menüsorunkat ette, amelyet mindenki más hétvégén, déltájt. Ez nem a szokásos branch, hanem Szásával, a társammal és Kanász László head chefünkkel azt a megoldást találtuk ki, hogy felszolgált menüsort kínálunk, amikor minden fogáshoz prémium minőségű pezsgő is jár.

- Azt azért csak elárulta a sztárséf, hogy melyik kalauz megbízásából kóstolja Budapestet?

- Igen, azt felfedte, hogy egy rangos étteremkalauznak tesztelt.

Hol lesz idén a Michelin díjkiosztó gála?

- Nem tudom. De utánanézek, és annak is, mi a pontos időpont... 

 

Forrás: Vendég

Forrás: Fotók: You Tube


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.