Hat tökéletes reggeli Budapesten

A reggeli nem csupán egy, a napunk indítása szempontjából fontos étkezés: igazi élményforrás és az üzleti, baráti találkozók ideje is lehet. Összegyűjtöttünk hat különböző reggeli-típust és reggelizőt Budapesten, melyek garantáltan kiváló élményt nyújtanak mind gasztronómiai, mint kulturális szempontból.

English breakfast – Bob’s Kitchen Budapest

A Bob's Kitchen az egyetlen autentikus brit kávézó-étterem Budapesten. Hangulatos reggeli-ebéd és vacsora helyszín, ahol élvezheti a hagyományos brit ételeket és gasztrokultúrát.

Bob's KItchen, english breakfast /Fotó: FB
Bob's KItchen, english breakfast /Fotó: FB

Török reggeli – Bogazici Török Étterem

A török konyha igazi gasztronómiai kánaán: a Bogazici étteremben a hagyományos török ételkülönlegességek, faszénen készült húsok és zöldségek, változatos napi ajánlatok mellett, helyben készített és frissen sütött pékárukat, édességeket is kínálnak – nem utolsó sorban autentikus török reggelit.

Török reggeli, Bogazici Étterem / Fotó: FB
Török reggeli, Bogazici Étterem / Fotó: FB

Francia hangulat - Ambers Bakery

Az Amber’s egy francia cukrászda és pékség szerelemgyereke, ahol egyedülállóan széles és színes választékot találunk: a hideg és meleg szendvicsektől a salátákig, a baguettekig, a mennyei croissant-okon keresztül a desszertekig szinte bármit. 

Reggeli, Amber's Bakery / Fotó: FB
Reggeli, Amber's Bakery / Fotó: FB

Retró reggeli- Cserpes Tejivó

A tejivó nem új találmány, Budapesten már a 19-20. század fordulóján voltak olyan üzletek, ahol tejet, tejes italokat, üdítőt, péksüteményeket árusítottak. Vannak, akik még emlékeznek is ezekre a helyekre, ahol egy gőzölgő fekete mellett egy rongyos kiflit elfogyasztani maga volt a tökély. A Cserpes ehhez a hagyományhoz nyúlt vissza, amikor megnyitotta 2012-ben első Tejivóját Budapesten, ahol újra megismerhettük a rongyos kiflit, a legjobb Cserpes reggeli kombó pedig a habos kakaó kakaós csigával (vagy túrós batyuval).

Retró reggeli, Cserpes Tejivó / Fotó: FB
Retró reggeli, Cserpes Tejivó / Fotó: FB

Pizza reggelire – ZUKI

A Zuki az a hely, ahol a frissen főzött kávé csodas illata találkozik a ropogós római stílusú pizzák rusztikus bájával, Eszterházy tortával, foszlós kürtős kaláccsal és tiramisuval. Egy hely kávéra, cukira, pizzára, vagy harapnivalóra. Az olasz életérzés egy pékség és kávéház melegségébe csomagolva.

Pizza reggelire , Zuki / Fotó: FB
Pizza reggelire , Zuki / Fotó: FB

Amerikai palacsinta és bundás kenyér – Zoska

Szerintük a reggeli a nap legfontosabb étkezése és hogy ezt bizonyítsák is, nálunk bármikor kérhetjük kedvenc rántottánkat / bundás kenyerünket / palacsintánkat még akkor is, ha későn keltünk és mindenhol máshol véget ért a reggeli menük ideje.

Amerikai palacsinta és bundáskenyér, Zoska / Fotó: FB
Amerikai palacsinta és bundáskenyér, Zoska / Fotó: FB

 


Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.