Hat tökéletes reggeli Budapesten

A reggeli nem csupán egy, a napunk indítása szempontjából fontos étkezés: igazi élményforrás és az üzleti, baráti találkozók ideje is lehet. Összegyűjtöttünk hat különböző reggeli-típust és reggelizőt Budapesten, melyek garantáltan kiváló élményt nyújtanak mind gasztronómiai, mint kulturális szempontból.

English breakfast – Bob’s Kitchen Budapest

A Bob's Kitchen az egyetlen autentikus brit kávézó-étterem Budapesten. Hangulatos reggeli-ebéd és vacsora helyszín, ahol élvezheti a hagyományos brit ételeket és gasztrokultúrát.

Bob's KItchen, english breakfast /Fotó: FB
Bob's KItchen, english breakfast /Fotó: FB

Török reggeli – Bogazici Török Étterem

A török konyha igazi gasztronómiai kánaán: a Bogazici étteremben a hagyományos török ételkülönlegességek, faszénen készült húsok és zöldségek, változatos napi ajánlatok mellett, helyben készített és frissen sütött pékárukat, édességeket is kínálnak – nem utolsó sorban autentikus török reggelit.

Török reggeli, Bogazici Étterem / Fotó: FB
Török reggeli, Bogazici Étterem / Fotó: FB

Francia hangulat - Ambers Bakery

Az Amber’s egy francia cukrászda és pékség szerelemgyereke, ahol egyedülállóan széles és színes választékot találunk: a hideg és meleg szendvicsektől a salátákig, a baguettekig, a mennyei croissant-okon keresztül a desszertekig szinte bármit. 

Reggeli, Amber's Bakery / Fotó: FB
Reggeli, Amber's Bakery / Fotó: FB

Retró reggeli- Cserpes Tejivó

A tejivó nem új találmány, Budapesten már a 19-20. század fordulóján voltak olyan üzletek, ahol tejet, tejes italokat, üdítőt, péksüteményeket árusítottak. Vannak, akik még emlékeznek is ezekre a helyekre, ahol egy gőzölgő fekete mellett egy rongyos kiflit elfogyasztani maga volt a tökély. A Cserpes ehhez a hagyományhoz nyúlt vissza, amikor megnyitotta 2012-ben első Tejivóját Budapesten, ahol újra megismerhettük a rongyos kiflit, a legjobb Cserpes reggeli kombó pedig a habos kakaó kakaós csigával (vagy túrós batyuval).

Retró reggeli, Cserpes Tejivó / Fotó: FB
Retró reggeli, Cserpes Tejivó / Fotó: FB

Pizza reggelire – ZUKI

A Zuki az a hely, ahol a frissen főzött kávé csodas illata találkozik a ropogós római stílusú pizzák rusztikus bájával, Eszterházy tortával, foszlós kürtős kaláccsal és tiramisuval. Egy hely kávéra, cukira, pizzára, vagy harapnivalóra. Az olasz életérzés egy pékség és kávéház melegségébe csomagolva.

Pizza reggelire , Zuki / Fotó: FB
Pizza reggelire , Zuki / Fotó: FB

Amerikai palacsinta és bundás kenyér – Zoska

Szerintük a reggeli a nap legfontosabb étkezése és hogy ezt bizonyítsák is, nálunk bármikor kérhetjük kedvenc rántottánkat / bundás kenyerünket / palacsintánkat még akkor is, ha későn keltünk és mindenhol máshol véget ért a reggeli menük ideje.

Amerikai palacsinta és bundáskenyér, Zoska / Fotó: FB
Amerikai palacsinta és bundáskenyér, Zoska / Fotó: FB

 


Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.