Hat tökéletes reggeli Budapesten

A reggeli nem csupán egy, a napunk indítása szempontjából fontos étkezés: igazi élményforrás és az üzleti, baráti találkozók ideje is lehet. Összegyűjtöttünk hat különböző reggeli-típust és reggelizőt Budapesten, melyek garantáltan kiváló élményt nyújtanak mind gasztronómiai, mint kulturális szempontból.

English breakfast – Bob’s Kitchen Budapest

A Bob's Kitchen az egyetlen autentikus brit kávézó-étterem Budapesten. Hangulatos reggeli-ebéd és vacsora helyszín, ahol élvezheti a hagyományos brit ételeket és gasztrokultúrát.

Bob's KItchen, english breakfast /Fotó: FB
Bob's KItchen, english breakfast /Fotó: FB

Török reggeli – Bogazici Török Étterem

A török konyha igazi gasztronómiai kánaán: a Bogazici étteremben a hagyományos török ételkülönlegességek, faszénen készült húsok és zöldségek, változatos napi ajánlatok mellett, helyben készített és frissen sütött pékárukat, édességeket is kínálnak – nem utolsó sorban autentikus török reggelit.

Török reggeli, Bogazici Étterem / Fotó: FB
Török reggeli, Bogazici Étterem / Fotó: FB

Francia hangulat - Ambers Bakery

Az Amber’s egy francia cukrászda és pékség szerelemgyereke, ahol egyedülállóan széles és színes választékot találunk: a hideg és meleg szendvicsektől a salátákig, a baguettekig, a mennyei croissant-okon keresztül a desszertekig szinte bármit. 

Reggeli, Amber's Bakery / Fotó: FB
Reggeli, Amber's Bakery / Fotó: FB

Retró reggeli- Cserpes Tejivó

A tejivó nem új találmány, Budapesten már a 19-20. század fordulóján voltak olyan üzletek, ahol tejet, tejes italokat, üdítőt, péksüteményeket árusítottak. Vannak, akik még emlékeznek is ezekre a helyekre, ahol egy gőzölgő fekete mellett egy rongyos kiflit elfogyasztani maga volt a tökély. A Cserpes ehhez a hagyományhoz nyúlt vissza, amikor megnyitotta 2012-ben első Tejivóját Budapesten, ahol újra megismerhettük a rongyos kiflit, a legjobb Cserpes reggeli kombó pedig a habos kakaó kakaós csigával (vagy túrós batyuval).

Retró reggeli, Cserpes Tejivó / Fotó: FB
Retró reggeli, Cserpes Tejivó / Fotó: FB

Pizza reggelire – ZUKI

A Zuki az a hely, ahol a frissen főzött kávé csodas illata találkozik a ropogós római stílusú pizzák rusztikus bájával, Eszterházy tortával, foszlós kürtős kaláccsal és tiramisuval. Egy hely kávéra, cukira, pizzára, vagy harapnivalóra. Az olasz életérzés egy pékség és kávéház melegségébe csomagolva.

Pizza reggelire , Zuki / Fotó: FB
Pizza reggelire , Zuki / Fotó: FB

Amerikai palacsinta és bundás kenyér – Zoska

Szerintük a reggeli a nap legfontosabb étkezése és hogy ezt bizonyítsák is, nálunk bármikor kérhetjük kedvenc rántottánkat / bundás kenyerünket / palacsintánkat még akkor is, ha későn keltünk és mindenhol máshol véget ért a reggeli menük ideje.

Amerikai palacsinta és bundáskenyér, Zoska / Fotó: FB
Amerikai palacsinta és bundáskenyér, Zoska / Fotó: FB

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.