Hat tökéletes reggeli Budapesten

A reggeli nem csupán egy, a napunk indítása szempontjából fontos étkezés: igazi élményforrás és az üzleti, baráti találkozók ideje is lehet. Összegyűjtöttünk hat különböző reggeli-típust és reggelizőt Budapesten, melyek garantáltan kiváló élményt nyújtanak mind gasztronómiai, mint kulturális szempontból.

English breakfast – Bob’s Kitchen Budapest

A Bob's Kitchen az egyetlen autentikus brit kávézó-étterem Budapesten. Hangulatos reggeli-ebéd és vacsora helyszín, ahol élvezheti a hagyományos brit ételeket és gasztrokultúrát.

Bob's KItchen, english breakfast /Fotó: FB
Bob's KItchen, english breakfast /Fotó: FB

Török reggeli – Bogazici Török Étterem

A török konyha igazi gasztronómiai kánaán: a Bogazici étteremben a hagyományos török ételkülönlegességek, faszénen készült húsok és zöldségek, változatos napi ajánlatok mellett, helyben készített és frissen sütött pékárukat, édességeket is kínálnak – nem utolsó sorban autentikus török reggelit.

Török reggeli, Bogazici Étterem / Fotó: FB
Török reggeli, Bogazici Étterem / Fotó: FB

Francia hangulat - Ambers Bakery

Az Amber’s egy francia cukrászda és pékség szerelemgyereke, ahol egyedülállóan széles és színes választékot találunk: a hideg és meleg szendvicsektől a salátákig, a baguettekig, a mennyei croissant-okon keresztül a desszertekig szinte bármit. 

Reggeli, Amber's Bakery / Fotó: FB
Reggeli, Amber's Bakery / Fotó: FB

Retró reggeli- Cserpes Tejivó

A tejivó nem új találmány, Budapesten már a 19-20. század fordulóján voltak olyan üzletek, ahol tejet, tejes italokat, üdítőt, péksüteményeket árusítottak. Vannak, akik még emlékeznek is ezekre a helyekre, ahol egy gőzölgő fekete mellett egy rongyos kiflit elfogyasztani maga volt a tökély. A Cserpes ehhez a hagyományhoz nyúlt vissza, amikor megnyitotta 2012-ben első Tejivóját Budapesten, ahol újra megismerhettük a rongyos kiflit, a legjobb Cserpes reggeli kombó pedig a habos kakaó kakaós csigával (vagy túrós batyuval).

Retró reggeli, Cserpes Tejivó / Fotó: FB
Retró reggeli, Cserpes Tejivó / Fotó: FB

Pizza reggelire – ZUKI

A Zuki az a hely, ahol a frissen főzött kávé csodas illata találkozik a ropogós római stílusú pizzák rusztikus bájával, Eszterházy tortával, foszlós kürtős kaláccsal és tiramisuval. Egy hely kávéra, cukira, pizzára, vagy harapnivalóra. Az olasz életérzés egy pékség és kávéház melegségébe csomagolva.

Pizza reggelire , Zuki / Fotó: FB
Pizza reggelire , Zuki / Fotó: FB

Amerikai palacsinta és bundás kenyér – Zoska

Szerintük a reggeli a nap legfontosabb étkezése és hogy ezt bizonyítsák is, nálunk bármikor kérhetjük kedvenc rántottánkat / bundás kenyerünket / palacsintánkat még akkor is, ha későn keltünk és mindenhol máshol véget ért a reggeli menük ideje.

Amerikai palacsinta és bundáskenyér, Zoska / Fotó: FB
Amerikai palacsinta és bundáskenyér, Zoska / Fotó: FB

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.