Öt hívogató gasztrokuckó a téli Városligetben

A téli Városliget a nemzetközi színvonalú kiállítások mellett számos kikapcsolódási lehetőséget tartogat: pihenést a Széchenyi-fürdőben, korcsolyázást a Városligeti-tavon, sportolási legetőséget, léghajózást és az ország legszuperebb játszóterét - és remek kávézókat, ahol felmelegedhetünk.

A Városligetbe különösebb cél nélkül is érdemes ellátogatni: nemcsak a turisták által is kedvelt látványosságok igénybe vételével tölthetjük kellemesen az időt - egy beszélgetős séta, szabadtéri sport vagy a játszótéren töltött pár óra is remek kikapcsolódást nyújt.

Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala
Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala

Aki gyerekkel érkezik, a játszótér mellett található Léghajó Kert lesz számára a legjobb gasztrocélpont: a játszótérre nyíló ablakon át is kérhet forró csokit vagy más, melegítő italokat, a játék végén pedig remek szendvicsek és desszertek mellett melegedhetnek fel a kicsikkel együtt. A hely kutyabarát.

Kedvencünk: friss házi rétes és sós karamellás latte

Házi rétes, Léghajó Kert, Városliget / Fotó: a kávézó FB oldala
Házi rétes, Léghajó Kert, Városliget / Fotó: a kávézó FB oldala

Néhány kör futás vagy más szabadtéri sport után a Piknik Kertbe érdemes betérni, ami a régi Kis Botanikuskertben, a futópálya mellett található - a hideg hónapokban a kert helyett egy fűtött igluban piknikezhetünk.

Kedvencünk: churros forró csokiöntettel és epervelővel

Piknik Kert, Városliget, churros forró csokiöntettel és epervelővel / Fotó: a Piknik Kert FB oldala
Piknik Kert, Városliget, churros forró csokiöntettel és epervelővel / Fotó: a Piknik Kert FB oldala

Kávé sütivel egy kulturális intézményben? A Néprajzi Múzeum ETNO Bistrojában nem csak ez megvalósítható: reggelit vagy ebédet fogyaszthatunk az egész nap nyitva tartó étteremben, a kávézóban pedig mentes és menthetetlen sütemények széles választéka vár bennünket.

Kedvencünk: capuccino és almás pite

Capuccino és almás pite, ETNO Bistro, Néprajzi Múzeum / Fotó:  a bistro FB oldala
Capuccino és almás pite, ETNO Bistro, Néprajzi Múzeum / Fotó: a bistro FB oldala

Budapest és a tél talán legszebb ajándéka a korcsolyapálya a Városligeti-tavon - korcsolyázás után pedig a csodálatos Városliget Café&Restaurant vár bennünket minden földi jóval, melyeket az is élvezhet, aki történetesen nem tud korcsolyázni: a korisok látványa és a kivilágított Vajdahunyad-vár enélkül is élményszámba megy.

Kedvencünk: Mákos-mandarinos tartelette 

Mákos-mandarinos tartelette, Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala
Mákos-mandarinos tartelette, Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala

Az Állatkert mellett találjuk az Édes Mackó kürtőskalács cukrászdát, ami garantáltan minden gyerek kedvence lesz, ráadásul az előttünk álló hétvégén a fánkrajongóknak is ott a helyük, ugyanis megrendezik a Kürtősfánkok hétvégéjét.

Kedvencünk: kürtősfánk vaníliakrémmel töltve

Kürtősfánk vaníliakrémmel töltve / fotó: Édes Mackó cukrászda FB oldala
Kürtősfánk vaníliakrémmel töltve / fotó: Édes Mackó cukrászda FB oldala

 


Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.