Öt hívogató gasztrokuckó a téli Városligetben

A téli Városliget a nemzetközi színvonalú kiállítások mellett számos kikapcsolódási lehetőséget tartogat: pihenést a Széchenyi-fürdőben, korcsolyázást a Városligeti-tavon, sportolási legetőséget, léghajózást és az ország legszuperebb játszóterét - és remek kávézókat, ahol felmelegedhetünk.

A Városligetbe különösebb cél nélkül is érdemes ellátogatni: nemcsak a turisták által is kedvelt látványosságok igénybe vételével tölthetjük kellemesen az időt - egy beszélgetős séta, szabadtéri sport vagy a játszótéren töltött pár óra is remek kikapcsolódást nyújt.

Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala
Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala

Aki gyerekkel érkezik, a játszótér mellett található Léghajó Kert lesz számára a legjobb gasztrocélpont: a játszótérre nyíló ablakon át is kérhet forró csokit vagy más, melegítő italokat, a játék végén pedig remek szendvicsek és desszertek mellett melegedhetnek fel a kicsikkel együtt. A hely kutyabarát.

Kedvencünk: friss házi rétes és sós karamellás latte

Házi rétes, Léghajó Kert, Városliget / Fotó: a kávézó FB oldala
Házi rétes, Léghajó Kert, Városliget / Fotó: a kávézó FB oldala

Néhány kör futás vagy más szabadtéri sport után a Piknik Kertbe érdemes betérni, ami a régi Kis Botanikuskertben, a futópálya mellett található - a hideg hónapokban a kert helyett egy fűtött igluban piknikezhetünk.

Kedvencünk: churros forró csokiöntettel és epervelővel

Piknik Kert, Városliget, churros forró csokiöntettel és epervelővel / Fotó: a Piknik Kert FB oldala
Piknik Kert, Városliget, churros forró csokiöntettel és epervelővel / Fotó: a Piknik Kert FB oldala

Kávé sütivel egy kulturális intézményben? A Néprajzi Múzeum ETNO Bistrojában nem csak ez megvalósítható: reggelit vagy ebédet fogyaszthatunk az egész nap nyitva tartó étteremben, a kávézóban pedig mentes és menthetetlen sütemények széles választéka vár bennünket.

Kedvencünk: capuccino és almás pite

Capuccino és almás pite, ETNO Bistro, Néprajzi Múzeum / Fotó:  a bistro FB oldala
Capuccino és almás pite, ETNO Bistro, Néprajzi Múzeum / Fotó: a bistro FB oldala

Budapest és a tél talán legszebb ajándéka a korcsolyapálya a Városligeti-tavon - korcsolyázás után pedig a csodálatos Városliget Café&Restaurant vár bennünket minden földi jóval, melyeket az is élvezhet, aki történetesen nem tud korcsolyázni: a korisok látványa és a kivilágított Vajdahunyad-vár enélkül is élményszámba megy.

Kedvencünk: Mákos-mandarinos tartelette 

Mákos-mandarinos tartelette, Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala
Mákos-mandarinos tartelette, Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala

Az Állatkert mellett találjuk az Édes Mackó kürtőskalács cukrászdát, ami garantáltan minden gyerek kedvence lesz, ráadásul az előttünk álló hétvégén a fánkrajongóknak is ott a helyük, ugyanis megrendezik a Kürtősfánkok hétvégéjét.

Kedvencünk: kürtősfánk vaníliakrémmel töltve

Kürtősfánk vaníliakrémmel töltve / fotó: Édes Mackó cukrászda FB oldala
Kürtősfánk vaníliakrémmel töltve / fotó: Édes Mackó cukrászda FB oldala

 


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.