Öt hívogató gasztrokuckó a téli Városligetben

A téli Városliget a nemzetközi színvonalú kiállítások mellett számos kikapcsolódási lehetőséget tartogat: pihenést a Széchenyi-fürdőben, korcsolyázást a Városligeti-tavon, sportolási legetőséget, léghajózást és az ország legszuperebb játszóterét - és remek kávézókat, ahol felmelegedhetünk.

A Városligetbe különösebb cél nélkül is érdemes ellátogatni: nemcsak a turisták által is kedvelt látványosságok igénybe vételével tölthetjük kellemesen az időt - egy beszélgetős séta, szabadtéri sport vagy a játszótéren töltött pár óra is remek kikapcsolódást nyújt.

Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala
Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala

Aki gyerekkel érkezik, a játszótér mellett található Léghajó Kert lesz számára a legjobb gasztrocélpont: a játszótérre nyíló ablakon át is kérhet forró csokit vagy más, melegítő italokat, a játék végén pedig remek szendvicsek és desszertek mellett melegedhetnek fel a kicsikkel együtt. A hely kutyabarát.

Kedvencünk: friss házi rétes és sós karamellás latte

Házi rétes, Léghajó Kert, Városliget / Fotó: a kávézó FB oldala
Házi rétes, Léghajó Kert, Városliget / Fotó: a kávézó FB oldala

Néhány kör futás vagy más szabadtéri sport után a Piknik Kertbe érdemes betérni, ami a régi Kis Botanikuskertben, a futópálya mellett található - a hideg hónapokban a kert helyett egy fűtött igluban piknikezhetünk.

Kedvencünk: churros forró csokiöntettel és epervelővel

Piknik Kert, Városliget, churros forró csokiöntettel és epervelővel / Fotó: a Piknik Kert FB oldala
Piknik Kert, Városliget, churros forró csokiöntettel és epervelővel / Fotó: a Piknik Kert FB oldala

Kávé sütivel egy kulturális intézményben? A Néprajzi Múzeum ETNO Bistrojában nem csak ez megvalósítható: reggelit vagy ebédet fogyaszthatunk az egész nap nyitva tartó étteremben, a kávézóban pedig mentes és menthetetlen sütemények széles választéka vár bennünket.

Kedvencünk: capuccino és almás pite

Capuccino és almás pite, ETNO Bistro, Néprajzi Múzeum / Fotó:  a bistro FB oldala
Capuccino és almás pite, ETNO Bistro, Néprajzi Múzeum / Fotó: a bistro FB oldala

Budapest és a tél talán legszebb ajándéka a korcsolyapálya a Városligeti-tavon - korcsolyázás után pedig a csodálatos Városliget Café&Restaurant vár bennünket minden földi jóval, melyeket az is élvezhet, aki történetesen nem tud korcsolyázni: a korisok látványa és a kivilágított Vajdahunyad-vár enélkül is élményszámba megy.

Kedvencünk: Mákos-mandarinos tartelette 

Mákos-mandarinos tartelette, Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala
Mákos-mandarinos tartelette, Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala

Az Állatkert mellett találjuk az Édes Mackó kürtőskalács cukrászdát, ami garantáltan minden gyerek kedvence lesz, ráadásul az előttünk álló hétvégén a fánkrajongóknak is ott a helyük, ugyanis megrendezik a Kürtősfánkok hétvégéjét.

Kedvencünk: kürtősfánk vaníliakrémmel töltve

Kürtősfánk vaníliakrémmel töltve / fotó: Édes Mackó cukrászda FB oldala
Kürtősfánk vaníliakrémmel töltve / fotó: Édes Mackó cukrászda FB oldala

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.