Öt hívogató gasztrokuckó a téli Városligetben

A téli Városliget a nemzetközi színvonalú kiállítások mellett számos kikapcsolódási lehetőséget tartogat: pihenést a Széchenyi-fürdőben, korcsolyázást a Városligeti-tavon, sportolási legetőséget, léghajózást és az ország legszuperebb játszóterét - és remek kávézókat, ahol felmelegedhetünk.

A Városligetbe különösebb cél nélkül is érdemes ellátogatni: nemcsak a turisták által is kedvelt látványosságok igénybe vételével tölthetjük kellemesen az időt - egy beszélgetős séta, szabadtéri sport vagy a játszótéren töltött pár óra is remek kikapcsolódást nyújt.

Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala
Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala

Aki gyerekkel érkezik, a játszótér mellett található Léghajó Kert lesz számára a legjobb gasztrocélpont: a játszótérre nyíló ablakon át is kérhet forró csokit vagy más, melegítő italokat, a játék végén pedig remek szendvicsek és desszertek mellett melegedhetnek fel a kicsikkel együtt. A hely kutyabarát.

Kedvencünk: friss házi rétes és sós karamellás latte

Házi rétes, Léghajó Kert, Városliget / Fotó: a kávézó FB oldala
Házi rétes, Léghajó Kert, Városliget / Fotó: a kávézó FB oldala

Néhány kör futás vagy más szabadtéri sport után a Piknik Kertbe érdemes betérni, ami a régi Kis Botanikuskertben, a futópálya mellett található - a hideg hónapokban a kert helyett egy fűtött igluban piknikezhetünk.

Kedvencünk: churros forró csokiöntettel és epervelővel

Piknik Kert, Városliget, churros forró csokiöntettel és epervelővel / Fotó: a Piknik Kert FB oldala
Piknik Kert, Városliget, churros forró csokiöntettel és epervelővel / Fotó: a Piknik Kert FB oldala

Kávé sütivel egy kulturális intézményben? A Néprajzi Múzeum ETNO Bistrojában nem csak ez megvalósítható: reggelit vagy ebédet fogyaszthatunk az egész nap nyitva tartó étteremben, a kávézóban pedig mentes és menthetetlen sütemények széles választéka vár bennünket.

Kedvencünk: capuccino és almás pite

Capuccino és almás pite, ETNO Bistro, Néprajzi Múzeum / Fotó:  a bistro FB oldala
Capuccino és almás pite, ETNO Bistro, Néprajzi Múzeum / Fotó: a bistro FB oldala

Budapest és a tél talán legszebb ajándéka a korcsolyapálya a Városligeti-tavon - korcsolyázás után pedig a csodálatos Városliget Café&Restaurant vár bennünket minden földi jóval, melyeket az is élvezhet, aki történetesen nem tud korcsolyázni: a korisok látványa és a kivilágított Vajdahunyad-vár enélkül is élményszámba megy.

Kedvencünk: Mákos-mandarinos tartelette 

Mákos-mandarinos tartelette, Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala
Mákos-mandarinos tartelette, Városliget Café & Restaurant / Fotó: az étterem FB oldala

Az Állatkert mellett találjuk az Édes Mackó kürtőskalács cukrászdát, ami garantáltan minden gyerek kedvence lesz, ráadásul az előttünk álló hétvégén a fánkrajongóknak is ott a helyük, ugyanis megrendezik a Kürtősfánkok hétvégéjét.

Kedvencünk: kürtősfánk vaníliakrémmel töltve

Kürtősfánk vaníliakrémmel töltve / fotó: Édes Mackó cukrászda FB oldala
Kürtősfánk vaníliakrémmel töltve / fotó: Édes Mackó cukrászda FB oldala

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.