...ha jó a vége

A kánikula felülírta a szezonzárást a Balatonnál: az utolsó augusztusi hétvége jót tett a vendéglátósoknak. Teltház volt a hét végén, s a szombat délután megérkező szélvihar sem okozott nagy gondokat - írja a Somogyi Hírlap.

A Balaton parton egyáltalán nem volt érvényes az a láthatatlan választóvonal, ami a korábbi időkben augusztus 20-a után lehúzta a redőnyt a strandokon.

Balatonmáriafürdőn, a Hajóállomási szabadstrandon csak azért volt időnként talpalatnyi hely, mert a fürdőzők a tóban kerestek felfrissülést.

– Ismerőseinknek van itt Balatonmárián nyaralója, s külföldi vendégfoglalásuk nem volt erre a hétre, így eljöttünk – mondta egy zalaegerszegi családfő. – Szerintem, mindenki, aki teheti ezt a hőséget víz mellett, vízben tölti, ezért van az, hogy a napsütés felülírta a megszokott szezonzárást – tette hozzá felesége, aki azt is elmondta: még szívesen maradnának ezen a héten is, de az iskolakezdés visszahívja őket. A rekkenő hőségben felüdülés volt egy tölcsér fagyi, a jéghideg sör, de a főtt kukorica is sláger volt. – A forró lángos is úgy fogyott, ahogyan a nagykönyvben meg van írva – fogalmazott az egyik büfés.

– Most sokkal nagyobb volt az érdeklődés, mint tavaly ilyenkor – mondta Balla György, a Pelso Panzió üzletvezetője. – Egyfolytában csörögtek a telefonok, hogy van-e szabad szobánk még. Telt házunk volt a hétvégén. (forrás: Somogyi Hírlap)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.