...ha jó a vége

A kánikula felülírta a szezonzárást a Balatonnál: az utolsó augusztusi hétvége jót tett a vendéglátósoknak. Teltház volt a hét végén, s a szombat délután megérkező szélvihar sem okozott nagy gondokat - írja a Somogyi Hírlap.

A Balaton parton egyáltalán nem volt érvényes az a láthatatlan választóvonal, ami a korábbi időkben augusztus 20-a után lehúzta a redőnyt a strandokon.

Balatonmáriafürdőn, a Hajóállomási szabadstrandon csak azért volt időnként talpalatnyi hely, mert a fürdőzők a tóban kerestek felfrissülést.

– Ismerőseinknek van itt Balatonmárián nyaralója, s külföldi vendégfoglalásuk nem volt erre a hétre, így eljöttünk – mondta egy zalaegerszegi családfő. – Szerintem, mindenki, aki teheti ezt a hőséget víz mellett, vízben tölti, ezért van az, hogy a napsütés felülírta a megszokott szezonzárást – tette hozzá felesége, aki azt is elmondta: még szívesen maradnának ezen a héten is, de az iskolakezdés visszahívja őket. A rekkenő hőségben felüdülés volt egy tölcsér fagyi, a jéghideg sör, de a főtt kukorica is sláger volt. – A forró lángos is úgy fogyott, ahogyan a nagykönyvben meg van írva – fogalmazott az egyik büfés.

– Most sokkal nagyobb volt az érdeklődés, mint tavaly ilyenkor – mondta Balla György, a Pelso Panzió üzletvezetője. – Egyfolytában csörögtek a telefonok, hogy van-e szabad szobánk még. Telt házunk volt a hétvégén. (forrás: Somogyi Hírlap)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.