A név a régi, a megjelenés változott

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, 2024. december 3-ától ismét várja vendégeit a Rómain a patinás Cziniel Cukrászda.

Mint az Eventrend Group, a cukrászda újranyitásával kapcsolatos közleményéből kiderül, a külső-belső munkálatok még idén szeptemberben kezdődtek,

új színek és átalakított tágas belső terek jelentek meg és modern világítástechnikai megoldásokat is alkalmaztak.

Hozzátették, a fenntarthatósági szempontok e projektjük esetén is kiemelt szerepet kaptak:

energiatakarékos megoldásokat, korszerű technológiát építettek a kiszolgáló térbe, 

amelynek segítségével biztosítják, hogy vendégeik igényeinek és minőségi elvárásainak a legmagasabb szinten tegyenek eleget.


Fotó: Cziniel

A cél az volt, fogalmaztak, hogy a felújítás után is minden betérő vendég megtalálja a kényelmet és a kellemes enteriőrt. Ennek megfelelően tervezték át a belső tereket, azért, mert azt szeretnék, hogy

ne „csak” egy cukrászda legyenek a sok közül, hanem egy olyan kellemes találkozóhely, ahol barátok, családok, üzleti partnerek töltenek el időt – miközben közös élményben lehet részük.

Az adventi hangulatban gazdag megnyitó alkalmával még elhangzott, amikor 2019-ben a magyar tulajdonban lévő cégcsoport megvásárolta a cukrászdát – pont belefutottak a Covid-időszakba, amikor minden lezárásra került a környéken – kivéve a Czinielt – ez volt a környékbeliek legfőbb menedéke, találkozási pontja.

Majd a tulajdonosváltást követően – átvészelve a világjárvány nehéz időszakát – előrukkoltak egy különleges ajánlattal: reggelijük bőséges, választékos és különleges, sőt, ma már brunch étlappal is rendelkeznek.

Emellett persze, hangzott el, a cukrászda-vonal kínlata is gazdag – mintegy 100 friss termék sorakozik naponta a pultjukon.

Nem akármilyen gazdag a választék a Római-parton
Nem akármilyen gazdag a választék a Római-parton
Fotó: Cziniel

ÚJ EGYSÉG A LÁTHATÁRON

Végül, mint az újranyitás napján tartott sajtóbemutató alkalmával szintén elhangzott, a márka izgalmas változások előtt áll:

a római-parti egység a nyitány, a cél az, hogy hamarosan üzlethálózattá fejlődjenek. 

Mint elmondták, a Cziniel menedzsment tervei szerint 2025 tavaszán megnyitják második önálló üzlethelyiségüket Budakeszin, a Vadaspark mellett, az egykori Gesztenyéskert helyén. A munkálatok már ott is javában tartanak, ta nyitás után pedig a Budakeszi lokáció meghatározó turisztikai és gasztronómiai célpontjává és a római-parti üzlethez hasonlóan a környék kedvenc vendéglátóegységévé szeretnének válni.

Jövőre pedig még érkezik a Gundel bár, és több más, izgalmas új Eventrend-projekt. 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.