A BalatonBor Budapestre költözött

Huszonnégy pincészet részvételével itt a Balaton régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor második évjárata, amely már Budapesten is kóstolható.

Egy mindenkiért, mindenki egyért!, harsant a 2016-os BalatonBorok budapesti bemutatója alkalmából a 24 résztvevő borásztól a csoportkép készítésekor, amelyet még a hóesés előtti nap, április 18-án, a Gozsdu udvar DiVino Borbárjában tartottak.

Két kiemelt régió találkozása, két eladható márka albrandekkel, erről a rendezvényt megnyitó Főpolgármester-helyettes asszony, Szalay-Bobrovniczky Alexandra beszélt. Kiemelte, hogy a főváros komplex márkaépítését csak erősíthetik olyan kiegészítő brandek, mint amilyen a BalatonBor. "Egy alulról jövő szerveződés mindig sikeres", tette hozzá Szalay-Bobrovniczky. Gyukli Krisztián és Laposa Bence a jelenlévő 24 borászat képviseletében az olaszrizling mindent elsöprő szerepéről beszélt a balatoni régióban, valamint megtudhattuk, hogy hamarosan borhajó indul az északi oldalról délre - annyi a megkeresés.Hallhattunk a Rizlingtavasz programról is, amelyet május 13-án rendeznek majd Balatonfüreden, ahol a BalatonBor ismét kiemelt szerephez jut. 

Ugyan se bort, se tökéletes szendvicset nem tudok készíteni, azonban örülök annak, hogy végre egy tisztességes termék született, nemcsak szándékról hallunk, mondta Gerendai Károly, a Costes Downtown tulajdonosa, aki a cateringet kínálta ez alkalommal a kínált borok mellé. A Margaret Island frontembere, a fonyódi születésű Lábas Viktória pedig borokról énekelt, utána következett a kóstoló. 

Nemcsak az új évjárat 24 borából adtak kóstolót az egyes BalatonBorok készítői, hanem a premier ízelítőt adott az itthon még szokatlanul új régiómarketingből, illetve az ezt megalapozó régiós identitásból és kultúrából is. A pesti évjárat premier csupán beharangozója volt egy sor tóparti évjárat bemutatónak, mely a következő két áprilisi hétvégén lesz „Nyílik a BalatonBor” néven több mint 30 pincészet és a borokhoz ételeket készítő éttermek részvételével, az egész Balaton körül szinte mindenhol. 

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.