A bérleti díjért indulhat a licit

Harmadszor ír ki pályázatot az önkormányzat a Virág cukrászda üzemeltetésére. Az 59 millió forintos bérleti jogot elengedték, a bérleti díjért indulhat a licit olvasható a szegedma.hu oldalán.

A Délmagyarország információi szerint harmadszorra már csak a bérleti díjra írják ki a pályázatot, tehát nem állapítanak meg bérleti jogot, az nyithatja ki a két Virágot, aki többet kínál majd a bérleti díjért. A lap szerint a korábban megállapított 1,5 millió forint alatt indul a licit, a város pedig arra törekszik, hogy minél előbb megnyílhassanak Szeged nagy múltú cukrászdái. A felújítással együtt a két cukrászda beindítása több mint negyedmilliárd forintos ráfordítást jelentene  A részletek a szegedma.hu oldalon olvashatók.

A Virág Cukrászdáról

A Virág Cukrászda sokáig a szegediek és a turisták kedvelt találka helye volt, a teraszán nyáron zenekar szórakoztatta a vendégeket. A cukit a 19. században Árvay Sándor és fia, Árvay Kálmán tették híressé, a  a szegedi Gerbeaud-ként is emlegették. 1922-ben a cukrászdát átadták a Virágh testvéreknek, akik méltón az elődjeikhez tovább öregbítették a cukrászda hírnevét. Nagyon sok híres, közismert ember fordult meg a cukrászdában, József Attila például rendszeresen itt fogyasztotta el reggelijét, a költőt igen kedvelő Virágh Béla meghívásában. Az üzlet berendezése, pultrendszere, csodálatos tükrei, falstukkó díszítései és a herendi kávéfőző masinája még az eredeti cukrászda tartozékai. A bejárati ajtaja is igen szemre való darab, amelyben figurális maratott üveg látható.

Forrás: SZEGEDma

Forrás: Vendég&Hotel Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.