A Borászok Borászai nemsokára kiválasztják az 50 legjobb borászt

A Borászok Borászát felügyelő alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Prónay Bence felkérte az elmúlt évek Borászok Borászait, hogy állítsák össze 50 fős jelöltlistájukat a 2017-es Borászok Borászára, illetve nevezzenek egy főt a Borászok Barátja díjra.

A szüret utáni őszi időszak sosem egyszerű a Borászok Borászainak, hiszen ekkor kell papírra vetniük annak az ötven borásznak a nevét, akit méltónak találnak arra, hogy csatlakozzanak az ő „elit klubjukhoz”. A beérkezett listákat a kuratórium összesíti, majd  a Borászok Borászai véglegesítik egy kibővített, jelöltállító kuratóriumi ülésen, így születik meg az 50 fős jelöltlista.

Szintén a korábbi évek győzteseinek a joga, hogy egy-egy jelöltet állítsanak a Borászok Barátja díjra is, amelyet olyan civil személyiség kaphat meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját.

A jelöltállító kuratóriumi ülés után értesítik az ötven Borászok Borásza jelöltet, akik ez után saját, egy-egy szavazatukkal maguk közül választják meg a győztest.

A jelöltállító kuratóriumi ülésen idén először eggyel több napirendi pont lesz. A Csapody Balázs, Gerendai Károly és dr. Prónay Bence vezette kuratórium meghirdette a Borászok Borásza Ösztöndíjprogramot,amelynek nyerteséről itt születik meg a végső döntés. A tét rendkívüli, hiszen a „Jövő Borásza” cím viselője többek között 1.000.000,- Ft-ot kap féléves külföldi gyakorlatára és hazai szüreti gyakorlatra is mehet a legjobb magyar borászok egyikéhez. 

A Borászok Borásza eddigi győztesei:  

 

A Borászok Barátja díj eddigi győztesei:       


 


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.