A legpatinásabb francia szakmai vetélkedés, a Meilleur Ouvrier de France (MOF) mintájára létrehozott szigetországbeli verseny díjazottjait négyévente hirdetik ki. Az idei esztendőben kitüntetett séfek, cukrászok és éttermi managerek kiemelkedő szaktudását honorálják a címmel, és az ACA elnöke szerint az idén a bírák egyik legfontosabb értékelési szempontja az extrém nyomás alatt történő legtökéletesebb munkavégzés volt.
„Ez a díj a tökéletességen alapul – mondta Brian Turner -, éppen ezért csak maroknyi jelölt maradt a lehetséges díjazottak között az utolsó körben. Igazán különleges képességek szükségeltettek a döntőbe jutáshoz. De ebben az évben is találtunk néhány rendkívül tehetséges, és elkötelezett fiatal szakembert.”
Michel Roux, az MCA cukrász tagozatának főtitkára hozzátette, hogy a mostani verseny bebizonyította, mennyi fiatal tehetség dolgozik a brit éttermekben, szállodákban. Hozzátette, hogy a sikerélményen túl a vetélkedés kitűnő és előremutató kapcsolatot épít ki a jelen nagyszerű csillagai és a közelmúlt a zsűriben helyet kapó élvonalbeli szakemberei között.
A 2009-es Master of Culinary Arts győztesei: James Holah (The Ritz, London), Michale Dutnall (White’s) és Kofi Addal-Mensah (Nadel’s Patisserie). Éttermi management kategóriában hatan kapták meg a kitüntető címet.
A brit konyhaművészet mesterei 2009-ben
Az Academy of Culinary Arts (ACA) vezetői a londoni Claridges étteremben tartott gála keretében jelentették be, kik kapják 2009-ben a Brit Konyhaművészet Mestere (Master of Culinary Arts) díjakat.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.