A legpatinásabb francia szakmai vetélkedés, a Meilleur Ouvrier de France (MOF) mintájára létrehozott szigetországbeli verseny díjazottjait négyévente hirdetik ki. Az idei esztendőben kitüntetett séfek, cukrászok és éttermi managerek kiemelkedő szaktudását honorálják a címmel, és az ACA elnöke szerint az idén a bírák egyik legfontosabb értékelési szempontja az extrém nyomás alatt történő legtökéletesebb munkavégzés volt.
„Ez a díj a tökéletességen alapul – mondta Brian Turner -, éppen ezért csak maroknyi jelölt maradt a lehetséges díjazottak között az utolsó körben. Igazán különleges képességek szükségeltettek a döntőbe jutáshoz. De ebben az évben is találtunk néhány rendkívül tehetséges, és elkötelezett fiatal szakembert.”
Michel Roux, az MCA cukrász tagozatának főtitkára hozzátette, hogy a mostani verseny bebizonyította, mennyi fiatal tehetség dolgozik a brit éttermekben, szállodákban. Hozzátette, hogy a sikerélményen túl a vetélkedés kitűnő és előremutató kapcsolatot épít ki a jelen nagyszerű csillagai és a közelmúlt a zsűriben helyet kapó élvonalbeli szakemberei között.
A 2009-es Master of Culinary Arts győztesei: James Holah (The Ritz, London), Michale Dutnall (White’s) és Kofi Addal-Mensah (Nadel’s Patisserie). Éttermi management kategóriában hatan kapták meg a kitüntető címet.
A brit konyhaművészet mesterei 2009-ben
Az Academy of Culinary Arts (ACA) vezetői a londoni Claridges étteremben tartott gála keretében jelentették be, kik kapják 2009-ben a Brit Konyhaművészet Mestere (Master of Culinary Arts) díjakat.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.