A legpatinásabb francia szakmai vetélkedés, a Meilleur Ouvrier de France (MOF) mintájára létrehozott szigetországbeli verseny díjazottjait négyévente hirdetik ki. Az idei esztendőben kitüntetett séfek, cukrászok és éttermi managerek kiemelkedő szaktudását honorálják a címmel, és az ACA elnöke szerint az idén a bírák egyik legfontosabb értékelési szempontja az extrém nyomás alatt történő legtökéletesebb munkavégzés volt.
„Ez a díj a tökéletességen alapul – mondta Brian Turner -, éppen ezért csak maroknyi jelölt maradt a lehetséges díjazottak között az utolsó körben. Igazán különleges képességek szükségeltettek a döntőbe jutáshoz. De ebben az évben is találtunk néhány rendkívül tehetséges, és elkötelezett fiatal szakembert.”
Michel Roux, az MCA cukrász tagozatának főtitkára hozzátette, hogy a mostani verseny bebizonyította, mennyi fiatal tehetség dolgozik a brit éttermekben, szállodákban. Hozzátette, hogy a sikerélményen túl a vetélkedés kitűnő és előremutató kapcsolatot épít ki a jelen nagyszerű csillagai és a közelmúlt a zsűriben helyet kapó élvonalbeli szakemberei között.
A 2009-es Master of Culinary Arts győztesei: James Holah (The Ritz, London), Michale Dutnall (White’s) és Kofi Addal-Mensah (Nadel’s Patisserie). Éttermi management kategóriában hatan kapták meg a kitüntető címet.
A brit konyhaművészet mesterei 2009-ben
Az Academy of Culinary Arts (ACA) vezetői a londoni Claridges étteremben tartott gála keretében jelentették be, kik kapják 2009-ben a Brit Konyhaművészet Mestere (Master of Culinary Arts) díjakat.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott lesz a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.