A Chaine des Rotisseurs bronzmedálját kapta meg az ARAZ séfje

Barka Áron, az ARAZ Étterem chef-de-cuisine-je a hétvégén átvehette a Chaine des Rotisseurs nemzetközi gasztronómiai egyesület bronzmedálját, az egyesület által szervezett nemzetközi versenyeken való zsűrizési tevékenységéért és a magyar konyhaművészet magas szintű képviseletéért.

A 2017. szeptember 8-án lezajlott, Frankfurtban megrendezett Chaîne des Rôtisseurs Ifjúsági Szakács Világbajnokságról szóló híradások főáramában jól megérdemelten a hazánkat képviselő 25 éves Pereszlényi Alexandra és az általa elért 4. helyezés szerepelt.

Az esemény résztvevői között azonban még egy magyar nevet találunk, Barka Áronét, az ARAZ Étterem chef-de-cuisine-jéét, aki a 2014. évi dél-afrikai és a 2015. évi magyarországi világbajnokság után immáron harmadik alkalommal kapott meghívást a rangos megmérettetés zsűrijébe - tájékoztatt lapunkat az ARAZ Étterem. 

Áron saját bevallása szerint amellett, hogy a szakmai grémiumba történő felkérés évről-évre hatalmas megtiszteltetés számára, a hasonló események legnagyobb előnye, hogy lehetőséget biztosít a nemzetközi kapcsolatok kiaknázására, az elmúlt évek innovációinak nyomon követésére, egyúttal inspirációként szolgál a legifjabb generáció jövőbe mutató munkáját látva. Az pedig, hogy a szakember a nemzetközi társaság méltán kiemelt tagja, nem csupán neki és a szakmának, de minden bizonnyal a francia-magyar gasztronómia kettősségét képviselő, majd' nyolc éve töretlen népszerűségnek örvendő ARAZ Étterem vendégeinek is javára válik majd.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.