A Chaine des Rotisseurs bronzmedálját kapta meg az ARAZ séfje

Barka Áron, az ARAZ Étterem chef-de-cuisine-je a hétvégén átvehette a Chaine des Rotisseurs nemzetközi gasztronómiai egyesület bronzmedálját, az egyesület által szervezett nemzetközi versenyeken való zsűrizési tevékenységéért és a magyar konyhaművészet magas szintű képviseletéért.

A 2017. szeptember 8-án lezajlott, Frankfurtban megrendezett Chaîne des Rôtisseurs Ifjúsági Szakács Világbajnokságról szóló híradások főáramában jól megérdemelten a hazánkat képviselő 25 éves Pereszlényi Alexandra és az általa elért 4. helyezés szerepelt.

Az esemény résztvevői között azonban még egy magyar nevet találunk, Barka Áronét, az ARAZ Étterem chef-de-cuisine-jéét, aki a 2014. évi dél-afrikai és a 2015. évi magyarországi világbajnokság után immáron harmadik alkalommal kapott meghívást a rangos megmérettetés zsűrijébe - tájékoztatt lapunkat az ARAZ Étterem. 

Áron saját bevallása szerint amellett, hogy a szakmai grémiumba történő felkérés évről-évre hatalmas megtiszteltetés számára, a hasonló események legnagyobb előnye, hogy lehetőséget biztosít a nemzetközi kapcsolatok kiaknázására, az elmúlt évek innovációinak nyomon követésére, egyúttal inspirációként szolgál a legifjabb generáció jövőbe mutató munkáját látva. Az pedig, hogy a szakember a nemzetközi társaság méltán kiemelt tagja, nem csupán neki és a szakmának, de minden bizonnyal a francia-magyar gasztronómia kettősségét képviselő, majd' nyolc éve töretlen népszerűségnek örvendő ARAZ Étterem vendégeinek is javára válik majd.


Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.