A Chaine des Rotisseurs bronzmedálját kapta meg az ARAZ séfje

Barka Áron, az ARAZ Étterem chef-de-cuisine-je a hétvégén átvehette a Chaine des Rotisseurs nemzetközi gasztronómiai egyesület bronzmedálját, az egyesület által szervezett nemzetközi versenyeken való zsűrizési tevékenységéért és a magyar konyhaművészet magas szintű képviseletéért.

A 2017. szeptember 8-án lezajlott, Frankfurtban megrendezett Chaîne des Rôtisseurs Ifjúsági Szakács Világbajnokságról szóló híradások főáramában jól megérdemelten a hazánkat képviselő 25 éves Pereszlényi Alexandra és az általa elért 4. helyezés szerepelt.

Az esemény résztvevői között azonban még egy magyar nevet találunk, Barka Áronét, az ARAZ Étterem chef-de-cuisine-jéét, aki a 2014. évi dél-afrikai és a 2015. évi magyarországi világbajnokság után immáron harmadik alkalommal kapott meghívást a rangos megmérettetés zsűrijébe - tájékoztatt lapunkat az ARAZ Étterem. 

Áron saját bevallása szerint amellett, hogy a szakmai grémiumba történő felkérés évről-évre hatalmas megtiszteltetés számára, a hasonló események legnagyobb előnye, hogy lehetőséget biztosít a nemzetközi kapcsolatok kiaknázására, az elmúlt évek innovációinak nyomon követésére, egyúttal inspirációként szolgál a legifjabb generáció jövőbe mutató munkáját látva. Az pedig, hogy a szakember a nemzetközi társaság méltán kiemelt tagja, nem csupán neki és a szakmának, de minden bizonnyal a francia-magyar gasztronómia kettősségét képviselő, majd' nyolc éve töretlen népszerűségnek örvendő ARAZ Étterem vendégeinek is javára válik majd.


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.