A Chivas Regal új ruhája

A világ számos más pontjához hasonlóan látványos műsor keretében mutatta be prémium kategóriájú, 12 éves, limitált szériájú whisky-je új díszdobozát a Chivas Regal kizárólagos magyarországi forgalmazója, a Pernod Ricard Hungary Kft. a budapesti Creol étteremben.

A doboz megtervezésére Evan Douglis New York-i építészt, sztár designert kérték fel. Az új megjelenés, mint Rozsnyói Krisztián, a forgalmazó cég brand managere elmondta, egyfajta életérzést tükröz, egyben szakít a mostanában mindenütt megszokott és látható minimalista stílussal, helyette egy jóval dinamikusabb, mozgalmasabb irányt, a barokkot képviseli színeiben, árnyalataiban, formájában, dombornyomásában. Egy-egy gasztronómiai remekmű – ezek közé tartozik egyértelműen a 12 éves prémium kategóriájú ital – gyakran meglepő, új design-nal jelentkezik, hogy megörvendeztesse régi rajongóit, egyben új hódolókat szerezzen magának. Ahogy az bizonyára történik így, a karácsony közeledtével, a nagy ajándékozások idején. A Chivas új ruhája megihlette az újpesti Design Cukrászat cukrászait is, hiszen külön a bemutató alkalmára a díszdobozzal méretarányos, és Chivas Regal whisky felhasználásával készült finomságot mutattak be, Horváth Eszter irányításával.

A Chivas Limited Edition torta receptje: Hozzávalók (16-18 szelet): 23 cm átmérőjű; csokis tortapiskóta harmadolva, 30 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10-15 dkg minőségi étcsokoládé (min. 60-70% kakaótartalommal), 10 dkg méz, 1/2 grapefruit kifacsart és átszűrt leve, 0,5 dl Chivas Regal whisky. Elkészítése: legelőször megkenjük a tortaszeleteket mézzel. A vajat a porcukorral habverő gép segítségével kihabosítjuk, amíg meg nem nő a térfogata és levegős, világos színű nem lesz. Ez alatt a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd visszahűtjük 30ºC-ra. A csokoládét állandó kevergetés mellett beleöntjük a vajkrémbe és „egynemesítjük”. Ehhez hozzákeverjük a whiskyt, majd ezután a grapefruit átszűrt levét is. A krémet egyenlő arányban elosztjuk úgy, hogy a piskóták közé és a torta tetejére, szélére is jusson. Saját krémjével díszítjük. És ne felejtsük el mellé kínálni a társaság italát is, a jéghideg Chivas Regal whiskyt!

Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere

Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere 

Pihenésképpen aztán jóétvággyal nekilátott egy pacalpörköltnek is, majd visszatért a rántott húshoz.
A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket 

Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.
Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.