A Compass abban látja a legnagyobb problémát, hogy a szervezet túl nagy lett, és többé nem képes hatékonyan képviselni a catering-szektor érdekeit. A cég ennek ellenére tagja marad a Business Service Associationnak, kormányzati, parlamenti, valamint a Food Standards Agency-vel fenntartott kapcsolatait pedig közvetlen módon fogja intézni. A Compass szóvivője a következőt nyilatkozta: „Sok éve dolgoztunk szorosan együtt a Brit Vendéglátók Szövetségével és számos más kereskedelmi szervezettel is. Mikor felülvizsgáltuk ezeket az együttműködéseket, kiderült, hogy a szövetség tevékenysége mára már nagyon sokszínű lett, és túl sok energiát von el a számunkra valóban fontos területekről.” Hozzátette azt is, hogy a döntést nem hozták meg könnyen. A Brit Vendéglátó Szövetség vezérigazgatója "csalódást okozónak" nevezte a Compass döntését, de bővebben nem volt hajlandó kommentálnia a szakítást. (www.caterersearch.com)
A Compass Group kilépett a Brit Vendéglátó Szövetségből
A világ legnagyobb catering cégének marketing igazgatója, John Pain azzal indokolta a döntést, hogy hosszú éveken át folytatott párbeszéd után sem sikerült megoldást találni a problémákra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.