A Füleky-pincészet az Év Épülete!

(MTI) - Az ipari kategóriában a bodrogkeresztúri Füleky Pincészet nyerte az "Év épülete 2011" címet az ArchDaily építészeti portál idei szavazásán.

A Tokaji borairól híres pincészet Mád közelében található épületét Félix Zsolt és Fialovszky Tamás, az Építész Stúdió két munkatársa alakította ki egy több száz éves, sárga és szürke kőből épült házból.
A világ egyik leglátogatottabb építészeti portálján, a www.archdaily.com-on futó szavazás minden évben több kategóriában keresi a legjobb megvalósult munkákat. A Füleky Pincészet a Building of The Year 2011 szavazáson az ipari épület kategóriában végzett az első helyen csaknem 300 ezer szavazattal, a legnagyobb rivális egy barcelonai épület volt.
Az építészeti portál negyedik éve rendez szavazást a világ minden tájáról beérkezett építmények között, összesen 14 kategóriában. A rangos honlap minden kategóriában öt-öt épületet jelöl meg, amelyre voksolni lehet, a végső szót a közönség mondja ki.
Az ArchDaily tavalyi voksolásán szintén magyar győztes volt: 2010 legjobbja a Kis Péter Építészműterme által tervezett badacsonytomaji Laposa Pincészet lett az ipari épület kategóriában.
A bodrogkeresztúri Füleky Pincészet előzőleg már megkapta a Természetes kő az építészetben 2011 díjat, a Magyar Kőszövetség és az Építész Kamara kitüntetését - olvasható a borászat honlapján. (MTI)


Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.