A Füleky-pincészet az Év Épülete!

(MTI) - Az ipari kategóriában a bodrogkeresztúri Füleky Pincészet nyerte az "Év épülete 2011" címet az ArchDaily építészeti portál idei szavazásán.

A Tokaji borairól híres pincészet Mád közelében található épületét Félix Zsolt és Fialovszky Tamás, az Építész Stúdió két munkatársa alakította ki egy több száz éves, sárga és szürke kőből épült házból.
A világ egyik leglátogatottabb építészeti portálján, a www.archdaily.com-on futó szavazás minden évben több kategóriában keresi a legjobb megvalósult munkákat. A Füleky Pincészet a Building of The Year 2011 szavazáson az ipari épület kategóriában végzett az első helyen csaknem 300 ezer szavazattal, a legnagyobb rivális egy barcelonai épület volt.
Az építészeti portál negyedik éve rendez szavazást a világ minden tájáról beérkezett építmények között, összesen 14 kategóriában. A rangos honlap minden kategóriában öt-öt épületet jelöl meg, amelyre voksolni lehet, a végső szót a közönség mondja ki.
Az ArchDaily tavalyi voksolásán szintén magyar győztes volt: 2010 legjobbja a Kis Péter Építészműterme által tervezett badacsonytomaji Laposa Pincészet lett az ipari épület kategóriában.
A bodrogkeresztúri Füleky Pincészet előzőleg már megkapta a Természetes kő az építészetben 2011 díjat, a Magyar Kőszövetség és az Építész Kamara kitüntetését - olvasható a borászat honlapján. (MTI)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.