A Tokaji borairól híres pincészet Mád közelében található épületét Félix Zsolt és Fialovszky Tamás, az Építész Stúdió két munkatársa alakította ki egy több száz éves, sárga és szürke kőből épült házból.
A világ egyik leglátogatottabb építészeti portálján, a www.archdaily.com-on futó szavazás minden évben több kategóriában keresi a legjobb megvalósult munkákat. A Füleky Pincészet a Building of The Year 2011 szavazáson az ipari épület kategóriában végzett az első helyen csaknem 300 ezer szavazattal, a legnagyobb rivális egy barcelonai épület volt.
Az építészeti portál negyedik éve rendez szavazást a világ minden tájáról beérkezett építmények között, összesen 14 kategóriában. A rangos honlap minden kategóriában öt-öt épületet jelöl meg, amelyre voksolni lehet, a végső szót a közönség mondja ki.
Az ArchDaily tavalyi voksolásán szintén magyar győztes volt: 2010 legjobbja a Kis Péter Építészműterme által tervezett badacsonytomaji Laposa Pincészet lett az ipari épület kategóriában.
A bodrogkeresztúri Füleky Pincészet előzőleg már megkapta a Természetes kő az építészetben 2011 díjat, a Magyar Kőszövetség és az Építész Kamara kitüntetését - olvasható a borászat honlapján. (MTI)
A Füleky-pincészet az Év Épülete!
(MTI) - Az ipari kategóriában a bodrogkeresztúri Füleky Pincészet nyerte az "Év épülete 2011" címet az ArchDaily építészeti portál idei szavazásán.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.