A napokban a Subway eddigi történelmének jelentős mérföldkövéhez ért, mivel éttermeinek száma világszerte meghaladta a 32000-et. A franchise-hálózat nem mutatja a jelét, hogy a jövőben változtatna intenzív terjeszkedési politikáján, hiszen ez a mérföldkő a friss összetevőkből készülő egyedi készítésű ételek fontosságát tükrözi.
"A Subway nemzetközi sikere abban rejlik, hogy fogyasztóinknak szüksége van a minőségi termékekre, és arra hogy saját maguk határozhassák meg az ételek összetevőit; több, vagy kevesebb zöldséggel, uborkával esetleg paprika nélkül kívánják fogyasztani a szendvicseiket. A Subway gyorséttermekben pontosan a vendégeink elképzelései alapján készítjük el szendvicseket." - mondta el Don Fertman.
A Subway új piacokon is szeretné erősíteni a pozícióját. Az első számú célpont Oroszország, ahol jelenleg mindössze 75 Subway étteremmel találkozhatunk. Az orosz piac dinamikus növekedését látva, a hálózat célja, hogy 2015-re üzleteinek számát 1000-re növelje a régióban. A másik jelentős terjeszkedési irány az Egyesült Arab Emirátusok, az egyre inkább növekedő gazdaság, és a számos induló befektetés okán. Emellett Kínában, Indiában és Brazíliában is szeretnének pozíciót nyerni a többi gyorséttermi lánccal szemben.
A Subway nemrégiben agresszív a nemzetközi fejlesztésbe kezdett, melynek nyomán 2008 januárja óta a Subway 1500 éttermet nyitott külföldön (az USA területén kívül). Ha minden szempontból túl szeretnék szárnyalni az egyeduralkodó McDonald's-ot akkor folytatniuk is kell ezt a politikát, mivel Technomic (tanácsadó cég) kimutatásai szerint, egy átlagos amerikai McDonald's éves forgalma 2,3 millió USD körül mozog, amely körülbelül 5-6 Subway forgalmával ér föl. (Franchiseportál)
A gazdasági recesszió sem gátolta a Subway franchise-hálózat növekedését
A Subway fejlesztési igazgatója, Don Fertman elmondta, hogy hogyan vált a Subway márka egy nemzetközi ikonná és hogy milyen piacokon szeretnének terjeszkedni a jövőben - adja hírül a franchiseportal.hu.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.