A Gödör Klub kávézóját is bezáratta a Hatóság

Az április 4-én tartott összehangolt Deák téri razziakor tapasztalt szabálytalanságok miatt két tételben is zárva tartással büntette a Gödör Klubban működő kávézót az adóhatóság, de a szankciók a kulturális központot nem érintik. A szórakozóhely kegyelmet is kapott az összesen 72 napos büntetés mellé: csak az ősszel kell bezárniuk - írja az Index.

Közel száz rendőr és szakhatósági ellenőr szállta meg két hete a fővárosban a Deák tér környékét. A szombat esti akcióban főként kábítószer-terjesztőket és -fogyasztókat kerestek a hatóságok, de ellenőrizték a környék több szórakozóhelyének működését is.

Az APEH, a Vám és Pénzügyőrség, a Munkaügyi Felügyelőség és a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége munkatársainak közreműködésével lebonyolított razziával a rendőrök mintegy 350 embert igazoltattak.Az Index információi szerint a legsúlyosabb büntetést a Gödör Klubban szerződéssel működő kávézóra szabták ki. Az adóellenőrök számlázási problémák és az alkalmazottak bejelentésével kapcsolatos szabálytalanságok miatt büntették meg a vendéglátóhelyet. A szabálytalan nyugtaadás miatt 60 nap zárva tartást és 1 millió forint pénzbírságot, a munkavállalókkal kapcsolatos szabálytalanságok miatt pedig további 12 napos bezárást és 200 ezer forintos büntetést szabtak ki.

Az APEH sajtóosztályán az Index kérdésére azt mondták, hogy az adózók jogai miatt nem adhatnak felvilágosítást a konkrét szórakozóhellyel kapcsolatban. R. Bakonyi Ágnes szóvivő csupán annyit mondott, hogy két hónapos bezárást és milliós büntetést a visszaeső szabálytalankodókkal szemben alkalmazza az APEH.

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.