A Heinekenen is lendített a foci VB

A világ harmadik számú söripari csoportja, a holland Heineken szerdán 695 millió eurós adózott eredményt jelentett az első félévről, 42 százalékkal többet a tavalyi első félévi 489 millió eurónál - írja a ProfitLine.hu.

A forgalma 5,2 százalékkal 7,52 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 7,147 milliárdhoz képest. A profit szervesen - vagyis változatlan valutaárfolyamokkal és csoportösszetétellel számolva - 17 százalékkal nőtt egyszeri tételek nélkül, a forgalom viszont 2 százalékkal kisebb volt így az egy évvel korábbinál.

Az első félévben 86,4 millió hektoliter sört adott el a csoport, ez 11 százalékkal több a tavalyi első félévi 78 milliónál, de szervesen 2,3 százalékkal csökkent a mennyiség. A Heineken magyar részlege, a soproni székhelyű Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. 4-5 százalékos árbevétel-növekedésre számít idén a tavalyi, 1 százaléknál kisebb bővülés után.

Tavaly a cég 47 milliárd forint nettó bevételt ért el, miközben az értékesítés 6 százalékkal 1,993 millió hektoliterre csökkent. Ez jobb, mint az iparági átlag: a múlt évben a magyarországi cégek sörértékesítése mintegy 12 százalékkal fogyatkozott meg, a belföldi eladások ennél kevésbé, 9 százalékkal mérséklődtek a Magyar Sörgyártók Szövetségének (Sörszövetség) tudomása szerint.

Így a Heineken Hungária Zrt. piaci részesedése tavaly 29,4 százalékra nőtt a 2008-as 28,5 százalékról . A Heineken Hungária adózott eredménye tavaly 3 milliárd forint volt, 20 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az exportja 7,7 százalékkal 150 ezer hektoliterre nőtt.

A Heineken csoport egészében, átvészelve a 2008-as meredek zuhanást és folytatva a bővülést felvásárlások révén, tavaly 1,018 milliárd eurós adózott eredményt ért el, majdnem ötször többet a 2008-as 209 milliónál. A bevétele 14,701 milliárd euróra nőtt 14,319 milliárdról. Tavaly 159,1 millió hektolitert sört adtak el világszerte, kissé kevesebbet a 2008-as 161,5 milliónál. (ProfitLine.hu)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.