Aranyból van ez a fagyi?

Egyszerre szeretnénk majd a nyáron egy kissé lehűlni és a pénztárcánkat is kiüríteni? Mint arról a Fox News beszámol, a dubai Scoopi Caféban ezt könnyen megtehetjük, hiszen a kávézó végre a „világ legdrágább fagylaltjával” gazdagította választékát. 

Bár a Guinness hasábjain egyelőre a Serendipity 3 Frrrozen Haute Chocolate nevű fagylaltkelyhe jelenik meg a világ legköltségesebb desszertjeként (25 000 dollár), azért az ár jó részét ebben az esetben a nyalánksághoz mellékelt 18 karátos arany- és gyémántkarkötő, illetve az aranykanál teszi ki.

A Scoopi „Black Diamond” (Fekete Gyémánt) nevű desszertje viszonylag egyszerű madagaszkárivanília-fagylaltra épül. Az édesség a „feltét” miatt drága, amelyben többek között olaszországi szarvasgombát, némi ritka és fenséges iráni sáfrányt (unciája 100 dollár), illetve néhány ehető, 23 karátos aranypelyhet találhatunk meg.

A Black Diamondot tartalmazó Versace-kelyhet és a kanalat is megkapja ajándékba a fogyasztó. Április 15-ig csupán két adagot értékesített a költséges jégkrémből a Scoopi Café.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.