A Kifli segít az ukrán határ menti településeken

Vásárlóival összefogva küld adományokat a Kifli.hu az Ukrajnából menekültek megsegítésére. A webshopból vásárolva, a kiszállítást a cég raktárába kérve a vásárlók adományokat adhatnak le, ezeket a Kifli.hu Záhonyba juttatja el a rászorulókat segítő civil összefogásnak. 

Vásárlóival közösen nyújt segítséget 

A Kifli.hu munkatársai is megdöbbenésüknek adtak hangot az Ukrajnában kialakult helyzet miatt. A cég és a vásárlóik közötti kapcsolatra jellemzően azonnal felajánlások és kérdések érkeztek arra vonatkozóan, hogyan tudnak a vásárlók is részt venni az adományozásban.

Záhony az adományok célállomása

A cég közvetlen kapcsolatban áll Záhony polgármesterével, aki elmondta, hogy rengeteg menekült érkezik a vonatállomásra, így a záhonyi civil összefogás az elszállásolásukban és az étkeztetésükben próbál meg elsősorban segíteni. Továbbá kapcsolatban állnak határontúli testvérvárosokkal, oda is juttatnak az adományokból.

Együtt a vásárlókkal

A kifli.hu weboldalon már elérhető az akció, ahol egy adott termékkörből vásárolva, a kiszállítást a cég raktárába kérve a vásárlók adományokat adhatnak le, amit a Kifli juttat el Záhonyba. A záhonyi polgármestertől kapott információk alapján elsősorban nők, gyerekek és idősek érkeznek, így a választék elsősorban tartós élelmiszerekből, készételekből, baba és higiéniai termékekből áll. Az első teherautó már útnak is indult. A vásárlók aktivitása lenyűgöző, folyamatosan érkeznek az adományok.

Az Etesd.hu és az OMSZ kamionjába is került küldemény

Az OMSZ együttműködő partnerének, az Etesd.hu-nak a megkeresésére is 3 raklap tartós élelmiszerrel reagált a Kifli, ami szerda reggel el is indult Beregszász felé. A kamionban az élelmiszereken kívül orvosi és higiéniai eszközök is helyet kaptak, ezzel segítve a háborús övezet orvosainak, betegellátóinak munkáját.

Forrás: kifli.hu / Store Insider


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.