A díjakat Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára adta át pénteken a VinCe Budapest elnevezésű szakmai rendezvény keretében.
A versenyre összesen 273 minta érkezett 25 kereskedelmi cégtől. A párlatok megmérettetésén ugyanis csak azok a termékek vehettek részt, amelyekből legalább ötven hektoliternyi van kereskedelmi forgalomban és legalább öt vendéglátóipari egységben vagy üzletben kaphatók.
A nevezett párlatok nyolcvan százalékát jutalmazták éremmel. Összesen 35 arany, 86 ezüst és 81 bronzérmet osztott ki a 22-tagú bírálóbizottság.
A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. kilenc arany-, hét ezüst- és hat bronzérmet kapott, a Kisrét Manufaktúra Kft. termékeit hat arany-, kilenc ezüst- és nyolc bronzéremmel jutalmazták. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Bolyhos és Fia Bt. is, amely három arany-, nyolc ezüst- és tíz bronzérmet vihetett haza. Szintén három aranyéremmel büszkélkedhet a Boldogkő-Fruit Kft. és a Vitalis Kft. is.
Kiemelkedő teljesítményért három Champion-díjat kapott a Boldogkő-Fruit Kft., a Bolyhos és Fia Bt. és a Kisrét Manufaktúra Kft. Egy-egy Champion-díjjal jutalmazták a Brill Pálinkaház Kft.-t, az Etyeki Czímeres Pálinka Kft.-t, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.-t, a Szicsek Kft.-t, a Thummerer Vilmos-Kőkötő Kft.-t és a Zwack Unicum Nyrt.-t.
Kardeván Endre a díjátadón elmondta: széleskörű szakmai összefogás eredménye, hogy az egykor a "szegények kávéjaként" ismert ital minőség, hírnév és elismertség terén a fejlődés útjára lépett és a magyar párlatok ma már nem hiányozhatnak az éttermek és vendéglátóipari egységek kínálatából. (MTI)
A Kisrét Manufaktúra lett az Év pálinkafőzdéje
(MTI) - A Kisrét Manufaktúra Kft.-t választotta az év legjobb pálinkafőzdéjének a HunDeszt pálinkaversenyen a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.