A díjakat Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára adta át pénteken a VinCe Budapest elnevezésű szakmai rendezvény keretében.
A versenyre összesen 273 minta érkezett 25 kereskedelmi cégtől. A párlatok megmérettetésén ugyanis csak azok a termékek vehettek részt, amelyekből legalább ötven hektoliternyi van kereskedelmi forgalomban és legalább öt vendéglátóipari egységben vagy üzletben kaphatók.
A nevezett párlatok nyolcvan százalékát jutalmazták éremmel. Összesen 35 arany, 86 ezüst és 81 bronzérmet osztott ki a 22-tagú bírálóbizottság.
A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. kilenc arany-, hét ezüst- és hat bronzérmet kapott, a Kisrét Manufaktúra Kft. termékeit hat arany-, kilenc ezüst- és nyolc bronzéremmel jutalmazták. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Bolyhos és Fia Bt. is, amely három arany-, nyolc ezüst- és tíz bronzérmet vihetett haza. Szintén három aranyéremmel büszkélkedhet a Boldogkő-Fruit Kft. és a Vitalis Kft. is.
Kiemelkedő teljesítményért három Champion-díjat kapott a Boldogkő-Fruit Kft., a Bolyhos és Fia Bt. és a Kisrét Manufaktúra Kft. Egy-egy Champion-díjjal jutalmazták a Brill Pálinkaház Kft.-t, az Etyeki Czímeres Pálinka Kft.-t, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.-t, a Szicsek Kft.-t, a Thummerer Vilmos-Kőkötő Kft.-t és a Zwack Unicum Nyrt.-t.
Kardeván Endre a díjátadón elmondta: széleskörű szakmai összefogás eredménye, hogy az egykor a "szegények kávéjaként" ismert ital minőség, hírnév és elismertség terén a fejlődés útjára lépett és a magyar párlatok ma már nem hiányozhatnak az éttermek és vendéglátóipari egységek kínálatából. (MTI)
A Kisrét Manufaktúra lett az Év pálinkafőzdéje
(MTI) - A Kisrét Manufaktúra Kft.-t választotta az év legjobb pálinkafőzdéjének a HunDeszt pálinkaversenyen a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.