A díjakat Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára adta át pénteken a VinCe Budapest elnevezésű szakmai rendezvény keretében.
A versenyre összesen 273 minta érkezett 25 kereskedelmi cégtől. A párlatok megmérettetésén ugyanis csak azok a termékek vehettek részt, amelyekből legalább ötven hektoliternyi van kereskedelmi forgalomban és legalább öt vendéglátóipari egységben vagy üzletben kaphatók.
A nevezett párlatok nyolcvan százalékát jutalmazták éremmel. Összesen 35 arany, 86 ezüst és 81 bronzérmet osztott ki a 22-tagú bírálóbizottság.
A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. kilenc arany-, hét ezüst- és hat bronzérmet kapott, a Kisrét Manufaktúra Kft. termékeit hat arany-, kilenc ezüst- és nyolc bronzéremmel jutalmazták. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Bolyhos és Fia Bt. is, amely három arany-, nyolc ezüst- és tíz bronzérmet vihetett haza. Szintén három aranyéremmel büszkélkedhet a Boldogkő-Fruit Kft. és a Vitalis Kft. is.
Kiemelkedő teljesítményért három Champion-díjat kapott a Boldogkő-Fruit Kft., a Bolyhos és Fia Bt. és a Kisrét Manufaktúra Kft. Egy-egy Champion-díjjal jutalmazták a Brill Pálinkaház Kft.-t, az Etyeki Czímeres Pálinka Kft.-t, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.-t, a Szicsek Kft.-t, a Thummerer Vilmos-Kőkötő Kft.-t és a Zwack Unicum Nyrt.-t.
Kardeván Endre a díjátadón elmondta: széleskörű szakmai összefogás eredménye, hogy az egykor a "szegények kávéjaként" ismert ital minőség, hírnév és elismertség terén a fejlődés útjára lépett és a magyar párlatok ma már nem hiányozhatnak az éttermek és vendéglátóipari egységek kínálatából. (MTI)
A Kisrét Manufaktúra lett az Év pálinkafőzdéje
(MTI) - A Kisrét Manufaktúra Kft.-t választotta az év legjobb pálinkafőzdéjének a HunDeszt pálinkaversenyen a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács.
![Kávé, költészet, képzőművészet](https://turizmusonline.hu/i/f/3/2/5/b/d/0/6/8/5/9/9/a/c/e/4/d/a/1/d/nincs-cim_md.jpeg)
Kávé, költészet, képzőművészet
Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
![A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori](https://turizmusonline.hu/i/d/f/0/0/8/e/0/9/8/7/f/f/c/9/9/a/d/a/1/e/nincs-cim_md.jpeg)
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori
Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
![Százféle fánk a Fánkfesztiválon](https://turizmusonline.hu/i/5/7/4/4/a/7/7/e/0/9/b/1/d/3/7/9/e/b/d/3/nincs-cim_md.jpg)
Százféle fánk a Fánkfesztiválon
Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
![Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón](https://turizmusonline.hu/i/9/5/9/6/1/9/9/0/f/1/e/c/a/c/c/0/f/e/7/6/nincs-cim_md.jpg)
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón
Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
![Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe](https://turizmusonline.hu/i/a/1/e/e/4/2/5/c/7/8/2/9/a/3/a/f/3/7/6/6/nincs-cim_md.jpg)
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe
Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
![Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt](https://turizmusonline.hu/i/1/d/4/1/2/c/7/9/b/1/6/8/f/3/0/f/c/c/c/e/nincs-cim_md.jpeg)
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt
Az a biztos, ami már a tárolókban van.
![Valentin-nap a város felett](https://turizmusonline.hu/i/1/3/7/d/5/a/5/4/c/b/b/c/5/0/2/1/8/1/0/6/nincs-cim_md.jpg)
Valentin-nap a város felett
Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
![Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől](https://turizmusonline.hu/i/7/7/5/f/5/b/8/4/3/9/d/f/b/9/a/a/7/1/0/c/nincs-cim_md.jpg)
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől
Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
![Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme](https://turizmusonline.hu/i/d/9/a/8/5/c/c/2/d/5/a/d/0/f/8/5/e/b/5/9/nincs-cim_md.jpg)
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme
A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
![Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék](https://turizmusonline.hu/i/4/7/4/e/d/d/a/0/6/4/3/1/9/c/c/e/0/0/e/a/nincs-cim_md.jpg)
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék
A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
Interjú
![Nagybor vagy semmi](https://turizmusonline.hu/i/7/d/c/8/2/5/2/9/8/0/0/a/5/0/4/e/7/9/6/6/nincs-cim_md.jpg)
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
![Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk](https://turizmusonline.hu/i/1/6/0/e/f/6/7/d/c/0/f/3/2/3/f/e/3/d/1/7/nincs-cim_md.jpg)
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
![Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban](https://turizmusonline.hu/i/5/d/4/9/9/4/1/3/f/3/f/f/4/7/6/d/3/b/6/2/lisa-sigl_md.jpeg)
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.