A legjobb kávékészítő címéért versengtek a töltőállomáson dolgozók

Különleges barista versenyt és szakmai napot szervezett a Shell és a Caffé Perté a töltőállomáson dolgozó munkatársak számára. A rendezvénnyel a minőségi kávékínálatot és a szakszerű felszolgálást kívánta erősíteni a két vállalat.

A budapesti Larus Rendezvényközpontban több mint hetven, országszerte a Shell töltőállomásokon dolgozó lelkes dolgozó mérhette össze kávékészítési tudományát az egész napos rendezvény során. Az elkészített alkotásokat az olasz kávészakértő Giuseppe Misiu által vezetett szakmai zsűri értékelte.

„Kiemelten fontos számunkra, hogy vásárlóinkat egy-egy fárasztó út során különleges és minőségi kávéitalokkal várjuk, és ezt hozzáértő kezek szolgálják fel. Ezért szenteltünk egy teljes napot a kávé tudományának, amely során a nemzetközi megmérettetések mintájára szervezett barista verseny mellett számos, a kávé készítésével és felszolgálásával kapcsolatos szakmai programmal és sok-sok meglepetésvendéggel is készültünk a Shell dolgozói számára” – tudtuk meg Juhász Pétertől, a Shell Hungary Zrt. kiskereskedelmi üzemeltetési igazgatójától.

„Nagyon jó volt látni, hogy milyen lelkesedéssel készültek a Shell dolgozói a versenyre. A tapasztalt zsűrit is meglepte a számos különleges kávé és a résztvevők professzionális hozzáállása. Úgy gondolom, ezzel a rendezvénnyel sokat tettünk azért, hogy a minőségi kávé élvezetét szakértő felszolgálás tegye teljessé a töltőállomásokon” - nyilatkozta Boda Andrea, a Caffé Perté gazdasági igazgatója.

A zsűri a salgótarjáni Kovács Krisztinát találta a legjobb kávékészítőnek, második helyezést ért el Abonyi Tamara Sárvárról, a dobogó harmadik fokára pedig Veres Renáta állhatott, aki a Dunakeszin üzemelő Shell töltőállomások dolgozója.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.