A RAI 1 televíziós csatorna La prova del cuoco című napi műsora, amelyben Beppe Bigazzi sztárszakács ízletes ételek előkészítésének módját mutatja be, évek óta hatalmas nézettségnek örvend. Most azonban a kritikák kereszttüzébe került, mert egy macskahúsból készített ételt mutatott be."A macskahús sokkal ízletesebb, mint több más állat húsa" - fejtette ki a műsorban Bigazzi. Mesélt egy régi toszkán szokásról is, amely szerint a leölt macskát három napon keresztül egy tó vizében kell tartani, hogy húsa felpuhuljon és így könnyebb legyen megfőzni.Bigazzi műsora nagy felháborodást keltett. Az ENPA állatvédelmi szervezet felszólította a RAI-t, hogy állatkínzásra való buzdítás miatt váljon meg a szakácstól. A zöldek is követelték, hogy induljon büntetőeljárás Bigazzi ellen. Ezek miatt is döntött végül úgy a tv-társaság, hogy felfüggeszti a főzőműsor vezetőjét.Bigazzi szerint azonban csupán egy múltbéli, több olasz régióban elterjed hagyományra utalt, amikor a macsakahús elkészítési módját taglalta. "Csak egy régi szokásra vonatkozott az, amit mondtam" - magyarázkodott a sztárszakács.
A macskahús nem "comme il faut" Olaszországban
Felfüggesztették állásából azt az olasz televíziós séfet, aki műsorában macskahúsból készíthető étel receptjét mutatta be - írja a Nők Lapja Café.

Határokon átívelő ízek – két séf, három alapanyaggal
Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.

Növelte árbevételét a Zwack
A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől
Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában
Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.